Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 16 iunie 2014

Argentina invinge, dar nu convinge

      Argentina a invins Bosnia, dar a trait periculos ultimele minute, desi a condus cu 2-0.


      Toata lumea a asteptat sa vada la treaba Argentina lui Messi. Personal am asteptat si eu mult aceasta partida, fiind un simpatizant al argentinienilor de ceva timp, de pe vremea cand din echipa faceau parte Maradona, Valdano, Burruchaga, Caniggia, iar mai apoi Battistuta, Balbo, Ortega, Simeone si in fine generatia lui Crespo, Lopez, Veron sau Riquelme. 
       Speram sa vad o echipa a Argentinei care va castiga partida fara sa aiba mari emotii, desi in sinea mea stiam ca va fi un meci dificil. Si a fost destul de dificil chiar daca pumele au deschis repede scorul, dupa un autogol al bosniecilor. Din acel moment parea ca totul devine mai usor, insa nu a fost asa, iar Argentina a avut reale probleme cu elevii lui Susic. Acestia au iesit la joc si au controlat prima repriza avand si cateva bune ocazii de a marca. Cand vezi asezarea Argentinei, acel 3-5-2 (pe faza defnsiva 5-3-2) trimis aseara in teren de Sabella, iti inchipui o formatie puternica, cu un mijloc puternic, cu un ax central puternic si extrem de ofensiva. Poate gresesc, dar mie tocmai mijlocul mi s-a parut foarte slab. Din cei cinci Rojo si Zabaleta si-au vazut cum era si normal de flancuri. Au ramas cei trei mijlocasi centrali, Di Maria, Mascherano si Maxi Rodriguez, din care, parerea mea personala este ca doar Mascherano este potrivit acelui post. Di Maria si Rodriguez sunt mult mai ofensivi, sunt jucatori de creatie. Deci mijlocul pumelor a cam stat intr-un singur jucator. Poate asa a gandit Sabella jocul, dorind sa joace mai ofensiv, dar dupa parerea mea, Argentina a pierdut clar mijlocul terenului si s-a vazut ca Bosnia a inceput sa-si creeze ocazii bune, avand la mijloc jucatori creativi, care pot crea oricand pericol. Spre fericirea fanilor argentinieni, Messi a reusit sa inscrie golul de 2-0 si sa linisteasca apele, intr-un moment in care lucrurile nu evoluau foarte bine pentru echipa sa. Chiar si asa pumele au trait periculos finalul partidei, dupa golul de 1-2 reusit de Ibisevic in min 84.



      Despre Messi, nu prea stiu ce sa spun sau ce sa cred. In primul rand cred ca este o mare presiune pe umerii, toata lumea asteptand de la el sa-si poarte echipa spre marea finala, insa cred ca ii va fi greu sa realizeze acest lucru. L-am vazut aseara incercand foarte multe, dar tocmai din dorinta de a reusi, a pierdut multe mingi, a dat multe pase gresite si a exagerat foarte mult cu driblingurile, in situatii in care ar fi avut alte solutii de rezolvare a fazei. E adevarat, a reusit un gol superb, dar la cum a jucat el si intreaga echipa, imi e greu sa cred ca Argentina va ajunge in careul de asi a acestui mondial. Felul in care s-a bucurat dupa golul marcat, a aratat faptul ca joaca sub presiune, cu o usoara stare de nervozitate, iar acest lucru ar putea dauna evolutilor sale.


     
       Chiar si cu un Messi in mare forma, cred ca Argentinei ii va fi greu sa triumfe, daca judecam dupa jocul etalat aseara. In opinia mea, Argentinei ii lipseste ceva la mijlocul terenului, linia de mijloc a pumelor, fiind greu de comparat, de exemplu cu cea a Italiei, Germaniei, Olandei sau Spaniei. Nu are la mijloc jucatori care sa dea siguranta, sa castige mingi, sa recupere (gen De Rossi, Alonso, Khedira,Veratti) si nici genii care sa creeze superioritate, sau sa dea pase geniale (gen Pirlo, Iniesta, Sneijder sau Ozil), poate cu exceptia lui Di Maria, care insa nu are constanta in joc. Acestea sunt motivele pentru care nu cred ca Argentina va reusi sa trimfe la acest mondial, unde as mai adauga si un minus la linia de aparare, care avand in fata o ofensiva puternica, cred ca va avea reale probleme.




duminică, 15 iunie 2014

Italia invinge Anglia cu 2-1

      Italia a invins Anglia intr-o alta "finala" din faza grupelor.


      Squadra Azzura a debutat cu dreptul reusind sa invinga Anglia, dupa una dintre cele mai bune partide ale mondialului. Italienii au abordat partida intr-un mod ofensiv, surprinzand pe toata lumea. Desi cu Prandelli Italia joaca mai deschis decat cu alti antrenori, totusi in aceasta partida ma asteptam ca albastrii sa faca un joc de asteptare si sa se multumeasca cu un rezultat de egalitate, mai ales dupa infrangerea Uruguay-ului. Nu a fost asa si Italia s-a instalat in terenul advers, insa fara sa se arunce haotic in atac, ci pasand mult si asteptand bresa in sistemul defensiv al englezilor. De partea cealalta, desi Hodgson a trimis in teren 4 jucatori cu profil foarte ofensiv, Wellbeck, Rooney, Sterling si Sturridge, Anglia a stat destul de retrasa in prima parte a meciului. Ocaziile au aparut la amandoua porti, insa cea care a inscris prima, conform cursului jocului, a fost Italia, printr-un sut excelent in diagonala a lui Marchisio, dupa o minge lasata genial de Pirlo. Englezii au reactionat repede si au egalat prin Sturridge, dupa o excelenta centrare a lui Rooney. Dupa golul primit Italia s-a instalat din nou la carma partidei si pana la pauza au mai ratat cateva bune ocazii de a marca prin Balotelli si Marchisio. La pauza se intra la cabine la egalitate, Italia controland dupa parerea meaprima repriza si datorita avantajului de la mijlocul terenului, unde Gerrard-Henderson nu a putut face fata densitatii create de Verratti-Pirlo-Marchisio, iar in spatele lor De Rossi care incerca sa asigure spatele celor trei.

      Repriza secunda incepe cam la fel cum s-a terminat prima, iar italienii inscriu din nou prin Balotelli. De aceasta data Italia a fost mult mai atenta si mai concentrata decat a fost dupa primul gol, cand a fost repede egalata si a reusit sa calmeze jocul, sa se aseze bine in aparare si sa blocheze spatiile catre poarta lui Sirigu. Englezii s-au aruncat in atac, dar Italia a facut ce a stiut mai bine, adica s-a aparat organizat, a conservat rezultatul si chiar daca Anglia mai ratat cateva ocazii, niciun un moment nu am avut senzatia ca albastrii ar putea sa scape victoria din mana. Cum spuneam dupa un Chelsea - PSG ca a fost o infrangere a lui Blanc in fata lui Mourinho, la fel spun si acum, Prandelli a fost mult mai inspirat si viclean decat Hodgson, care mie personal mi se pare un antrenor depasit. Cred ca a fost o infrangere a lui Hodgson, care a avut pe mana o super masina, dar nu a stiut sa o conduca. In acest moment Italia este prima favorita la calificare, in timp ce pentru Anglia urmatoarea partida, cu Uruguay, va fi decisiva.

  Anglia: Hart - Jagielka, Johnson, Baines, Cahill- Gerrard, Henderson - Sterling, Rooney, Welbeck - Sturridge
Selecţioner: Roy Hodgson
   Italia:  Sirigu - Barzagli, Paletta, Chiellini, Darmian - De Rossi,Pirlo - Candreva, Marchisio, Verratti - Balotelli
Selecţioner: Cesare Prandelli



Costa Rica detoneaza prima bomba invingand Uruguay-ul cu 3-1

      Costa Rica a invins Uruguay-ul provocand prima mare surpriza a acestui mondial.


      Costaricanii au jucat deschis, cu dezinvoltura, increzatorii in propriile forte si au reusit sa castige in fata unei echipe vazuta de multi favorita grupei. Dupa deschiderea scorului prin Cavani, celestii nu au mai existat, in teren fiind prezenta o singura echipa, Costa Rica. Inca din finalul primei reprize costaricanii au pus stapanire pe joc, dar in repriza secunda au controlat in totalitate partida din punct de vedre tactic si au marcat de 3 ori producand marea surpriza. Personal am fost surprins negativ de jocul Uruguay-ului, care nici la 1-1 si nici la 1-2 nu a facut nimic sa revina in joc, nu a incercat sa puna putina presiune, in unele momente dand impresia ca asteapta fluierul final, chiar daca nu era inca nimic pierdut. Nici banca tehnica nu a fost capabila sa i-a vreo decizie care sa resusciteze jocul, intre golul 2 si 3 al costaricanilor, distanta de 30 de minute fiind suficienta pentru a intoarce rezultatul, insa o singura data, prin Cavani Uruguay-ul a fost periculoasa. Cand scorul a devenit 3-1, era limpede ca totul s-a terminat, moment in care Suarez a ramas incremenit pe banca. Recunosc, sunt un simpatizant al acestui formidabil jucator si mi-ar parea rau sa nu-l vad jucand in fazele superioare ale competitiei. Se spune ca nu va putea juca decat in ultimul meci, cand ar putea fi deja prea tarziu pentru echipa sa.

      Revenind la Costa Rica, aceasta a meritat din plin victoria, practicand un fotbal de calitate si fiind mult superioara adversarei. Reprezentativa Uruguay-ului a parut o formatie obosita, fara chef de joc, fiind parca prezenta la o partida amicala. Nu am vazut niciun pic de ambitie, de daruire, de lupta in jocul acestei formatii care invidual este mult superioara oponentei din aceasta partida. Cred ca una din cauzele majore ale acestei infrangeri este tratarea cu superficialitate a partidei, probabil Cavani si compania vazundu-se invingatori inainte de a juca partida.

      Uruguay: Muslera – Maxi Pereira, Lugano (c), Godin, Caceres – Stuani, Arevalo, Gargano, C. Rodriguez, Forlan, Cavani. Rezerve:Munoz, Martin Silva, Fucile, Alvaro Pereira, Abel Hernandez, Luis Suarez, Gimenez, Lodeiro, Diego Perez, Ramirez, Coates, Gonzalez. Antrenor: Oscar Tabarez
      Costa Rica: Navas - Gonzalez, Umana, Gamboa, Duarte – Bolanos, Diaz – Tejeda, Borges, Ruiz – Campbell. Rezerve:Pemberton, Cambronero, Acosta, Myrie, Barrantes, Francis, Esteban Granados, Brenes, Miller, Calvo, Urena, Cubero.Antrenor: Jorge Luis Pinto 






Columbia - Grecia 3-0 si Coasta de Fildes - Japonia 2-1 in Grupa C

      Columbia si Coasta de Fildes conduc Grupa C dupa victoriile obtinute in fata Greciei, respectiv Japoniei.


      In primul meci al grupei, Columbia a trecut de Grecia cu un sec 3-0 si s-a instalat in fruntea grupei. Golul primit repede, Armero min.6 deschizand scorul, i-a facut pe greci sa schimbe tactica si sa adopte un joc de posesie, ofensiv, cea ce nu este chiar punctul lor forte. Ocaziile mari au intarziat sa apara, iar Columbia a facut 2-0 prin Gutierrez in min. 58. De abia acum Grecia a inceput sa aibe ocazii, mai ales dupa intrarea lui Mitroglou, care parca a pus mai multa presiune pe apararea adversa. A fost insa prea putin pentru o formatie care este adepta a jocului defensiv si in ultimul minut al partidei a mai primit o lovitura, Rodriguez inscriind pentru 3-0.

         Columbia (4-2-3-1): Ospina - Zuniga, Yepes (c), Zapata, Armero (74 Arias) - Sanchez, Aguilar (68 Mejia) - Cuadrado, James Rodriguez, Ibarbo - Teofilo Gutierrez (76 Jackson Martinez)
Antrenor: Jose Pekerman
     Grecia (4-3-3): Karnezis - Maniatis, Manolas, Sokratis, Holebas - Torosidis, Katsouranis (c), Samaras - Kone (78 Karagounis), Salpingidis (57 Fetfatzidis), Gekas (64 Mitroglou)
Antrenor: Fernando Santos

      In cealalta partida a grupei Coasta de Fildes a invins Japonia cu 2-1 dupa ce niponii au condus cu scorul de 1-0. Honda a deschis scorul in min. 16, iar Japonia a intrat la cabine in avantaj. Lasat pe banca de rezerve, Drogba avea sa fie introdus in min.62, din acel moment jocul ivorienilor fiind altul. La două minute după efectuarea schimbării, Coasta de Fildeș a egalat prin lovitura de cap a lui Bony (64), iar peste alte două minute a preluat conducerea după golul marcat de Gervinho (66). Niponii nu au mai revenit in joc si au fost la un pas sa mai primeasca un gol, Drogba ratand ocazia de a majora diferenta.

       Coasta de Fildeș: Barry - Aurier, Zokora, Bamba, Boka - Tiote, Serey Die - Kalou, Toure, Gervinho - Bony. 
Selecționer: S. Lamouchi
     Japonia: Kawashima - Uchida, Yoshida, Morishige, Nagatomo - Yamaguchi, Hasebe - Okazaki, Honda, Kagawa - Osako. 
Selecționer: A. Zaccheroni








sâmbătă, 14 iunie 2014

Chile - Australia 3-1

      Chile a invins Australia cu scorul de 3-1 si asteapta cu nerabdare duelul cu Spania.


      Sanchez a deschis repede scorul in min.12, iar Valdivia l-a majorat in min.14. Cangurii au dat senzatia ca pot revenii in joc, reducand din diferenta prin experimentatul Tim Cahill min.35. Australia a evoluat curajos in continuare insa nu au mai reusit sa egaleze, din contra, in prelungirile partidei Beausejour a dus scorul la 3-1 pentru Chile. Sud-americanii incep sa aiba sperante la calificare dupa infrangerea drastica a Spaniei in fata Olandei, scor 1-5, golaverul contand foarte mult in acest moment, iar un egal contra ibericilor le va aduce in proportie foarte mare calificarea in optimi.


      Chile: 1. Claudio Bravo (căpitan) - 4. Mauricio Isla, 17. Gary Medel, 18. Gonzalo Jara, 2. Eugenio Mena - 20. Charles Aranguiz, 21. Marcelo Diaz, 8. Arturo Vidal (16. Felipe Gutierrez, '60) - 7. Alexis Sanchez, 10. Jorge Valdivia (15. Jean Beausejour, '68), 11. Eduardo Vargas (9. Mauricio Pinilla, '88). Selecţioner: Jorge Sampaoli

      Australia: 1. Mat Ryan - 2. Ivan Franjic (19. Ryan McGowan, '49), 22. Alex Wilkinson, 6. Matthew Spiranovic, 3. Jason Davidson - 15. Mile Jedinak (căpitan; 10. Ben Halloran, '69), 23. Mark Bresciano (14. James Troisi, '78) - 7. Mathew Leckie, 5. Mark Milligan, 11. Tommy Oar - 4. Tim Cahill. Selecţioner: Ange Postecoglou




Olanda demoleaza Spania

      In prima "finala" a acestui inceput de mondial, Olanda a invins categoric campioana mondiala Spania cu scorul de 5-1.


      Aseara s-a produs si primul "soc" al acestui mondial. Prin "soc" nu ma refer la faptul ca Olanda a invins, ci la maniera prin care a facut-o. Spania a fost cea care a deschis scorul, in urma unui penalty obtinut de D. Costa si transformat de X. Alonso. A fost un penalty usor acordat de arbitrul Rizzoli, italianul mai avantajand odata Spania, cand a inchis ochii la lovitura aplicata de acelasi D. Costa unui fundas olandez. Cred ca momentul decisiv al partidei a fost cel in care David Silva a ratat singur cu portarul advers. Daca Spania ar fi facut atunci 2-0 nu stiu daca acum se mai vorbea de umilinta. Imediat Robin van Persie a egalat si Olanda intra la cabine din postura de egala a Spaniei. Ce a urmat in repriza secunda a depasit orice asteptari, Robben si van Persie distrandu-se efectiv cu apararea adversa, Olanda reusind sa incrie de 4 ori si sa transforme aceasta partida intr-o adevarata umilinta. Pique si Ramos au fost depasiti constant de trioul format din Sneijder-van Persie-Robben, la un moment dat defensiva campioanei mondiale aratand ca un boxer in corzi care isi lua lovituri dupa lovituri. Nu stiu de ce se tot insista cu Pique, care mie personal mi se pare mult sub nivelul de joc al Spaniei sau a Barcelonei. Un fundas lent si usor de depasit in duelurile unu la unu, Robben scotand aseara in evidenta aceste carente ale spaniolului mai clar ca niciodata. Nici Ramos nu a jucat extraordinar aseara, fiind si el depasit in dese randuri, iar cand ai in fata doi atacanti ca ai lui Van Gaal, e greu sa emiti pretentii. De altfel Spania nu a contat aproape deloc in atac, gaselnita olandezului, cu 3 fundasi centrali fiind aproape imposibil de penetrat, mai ales de o ofensiva a Spaniei total lipsita de inspiratie.
      De mentionat un alt moment important al acestei partide, de aceasta data brigada de arbitrii favorizant Olanda. La golul de 3-1, Casillas a fost impiedicat sa intervina la o centrare, van Persie incomodandul vizibil in 6 m, iar de Vrij care era la capatul centrarii a facut 3-1. Cred ca ratarea lui Silva la scorul de 1-0 si mai apoi golul de 3-1 au fost momentele cheie ale acestei partide.





   

Mexic - Camerun 1-0

      Peralta a adus victoria mexicanilor in repriza secunda, dupa ce in prima repriza arbitrii au anulat 3 goluri valabile.


      O partida marcata din nou de multe greseli de arbitraj, brigada din Columbia anuland in prima repriza 3 goluri valabile, doua mexicanilor, iar unul echipei africane. Mexicul a fost echipa mai insistenta si a dominad inceputul de meci ratand cateva bune sanse de a marca. Camerunezii au avut si ei cateva zvagniri, Eto'o ratand o mare ocazie, mingea trimisa de el lovind bara. In repriza secunda Mexicul a marcat golul victoriei prin Peralta, dupa ce portarul camerunez reusise sa respinga in prima faza sutul lui Dos Santos. Pana la final ambele echipe au mai ratat cate o ocazie buna de a marca, insa tabela a rama neschimbata si Mexic a obtinut 3 puncte foarte importante in economia grupei. A fost o victorie meritata, sud-americanii dorindu-si parca mai mult victoria, in timp ce camerunezii mi s-au parut usor apatici, lipsiti de prospetime, personal fiind dezamagit de jocul in ofensiva al camerunezilor.









vineri, 13 iunie 2014

Brazilia invinge Croatia cu 3-1 in deschidere


      In partida de deschidere a turneului final, Brazilia a invins Cratia cu 3-1, insa victoria a fost umbrita de penalty-ul acordat usor pentru nationala tarii organizatoare.


      Brazilia a avut ceva emotii in partida cu croatii, dupa ce s-a vazut condusa inca din min.11, dupa un autogol a lui Marcelo. Pana la urma gazdele turneului au reusit sa revina si castige partida, momentul decisiv fiind cel in care arbitrul japonez Yuichi Nishimura a acordat destul de usor un penalty la un contact in careu intre Lovren si Fred. Neymar a marcat din penalty si din acel moment totul a devenit mai usor. Cred ca Brazilia nu trebuia depinda ajutorul arbitrului pentru a castiga partida. Croatia a inceput bine partida, insa dupa deschiderea scorului parca s-a temut de obtinerea unui rezultat mare si s-a retras prea repede fara sa mai conteze in atac. Brazilia a profitat, a creat presiune si a reusit sa intoarca rezultatul. Brazilia nu m-a impresionat, in schimb am remarcat jocul excelent facut de Oscar si chiar daca uneori poate fi antipatic, David Luiz a aratat si aseara ca este unul dintre cei mai buni fundasi din lume. Ca un paradox, chiar daca a marcat 3 goluri, Brazilia mi se pare ca are cel mai slab atac din istoria turneelor finale, avand in schimb poate cea mai buna linie de aparare care a aliniat-o vreodata.



joi, 12 iunie 2014

Brazilia - Croatia, in deschiderea FIFA World Cup 2014


      
      Peste putin timp va incepe partida de deschidere al mondialului din Brazilia. Echipa gazda pare favorita clara, insa daca ne uitam putin peste linia de mijloc a Croatiei, tind sa cred ca va fi o partida mult mai echilibrata decat ne-am astepta. Sa vedem echipele de start:


Echipa de start Brazilia:
Julio Cesar – Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar – Neymar, Hulk, Fred
Echipa de start Croatia:
Stipe Pletikosa — 11. Darijo Srna, 5. Vedran Corluka, 6. Dejan Lovren, 2. Sime Vrsaljko — 10. Modric, 20. Mateo Kovacic — 7. Ivan Rakitic, 4. Ivan Perisic, 18. Ivica Olic — 9. Nikica Jelavic
Partida va incepe de la ora 23 si va fi transmisa in direct pe TVR 1.


 
Blogger Templates