Subscribe:

Ads 468x60px

miercuri, 5 decembrie 2012

Revelatiile sezonului



      Pentru ca in fiecare sezon  si mai ales in prima parte ale acestuia avem parte de multe echipe surpriza, propun sa aruncam o privire peste revelatiile acestui sezon in fotbalul european.
      Avand in vedere ca este cel mai puternic campionat al momentului, propun sa vedem care sunt revelatiile sezonului din Premier League. WBA si Swansea sunt echipele care au depasit asteptariile in acest sezon, cel putin pana in acest moment. Cu 23 de puncte, 6 victorii, 5 egaluri si 4 infrangeri, golaveraj +6, Swansea se afla pe locul 7 in clasament la egalitate de puncte cu Everton. Un mare merit pentru parcursul galezilor, il are si managerul Michael Laudrup, care a venit la Swansea in vara si pana in acest moment a confirmat asteptarile. Cealalta revelatie WBA a strans 26 de puncte, reusind 8 victorii, 2 egaluri si 5 infrangeri golaveraj +5 si se afla in acest moment pe locul 5, dar de precizat la egalitate de puncte cu locurile 3 si 4. S-ar fi putut clasa chiar mai sus, dar din pacate, in ultimele 5 etape au suferit 3 infrangeri care i-au tras putin in jos. Pe langa cele doua si West Ham ar putea fi considerata revelatie, dar daca ne gandim la transferurile facute, era de asteptat ca ciocanarii sa se afle constant in prima parte a clasamentului.

      Campionatul Frantei vine cu doua surprize, una din ele fiind o echipa cu nume in fotbalul francez, St-Etienne, iar cealalta Valenciennes. Castigatoare de 10 ori a titlului de campioana a Frantei, St-Etienne nu a avut performante notabile in ultimii 30 de ani, dar in acest sezon, se afla pe locul 3 dupa 15 etape si poate spera la o clasare cat mai buna la sfarsitul sezonului. Cea mai rasunatoare victorie a sezonului a fost obtinuta in etapa 11, atunci cand victima a cazut marea favorite din Franta, PSG pe care St-Etienne a invins-o cu 2-1 chiar la Paris. Valenciennes are si ea un sezon foarte bun aflandu-se pe locul 5 dupa 15 etape cu 25 de puncte.

In Bundesliga o singura echipa putem pune ca a surprins, aceasta fiind Eintracht Frankfurt, insa si ea dupa un start bun de sezon a inceput regresul, totul culminand cu o infrangere dureroasa 0-4 in deplasarea de la Dusseldorf. Cu toate acestea Eintracht se afla pe locul 5 si daca ne gandim ca este o echipa nou promovata, locul ocupat in acest moment este totusi mai mult decat se asteptau proprii suporteri.

      In Primera Division 3 echipe am putea spune ca ne-au surprins, una dintre ele fiind Betis Sevilla, aflata pe locul 4 dupa 14 etape, reusind cu doua etape in urma sa o invinga chiar pe marea Real Madrid cu scorul de 1-0. A doua surpriza placuta este Malaga care, dupa ce in vara a pierdut o echipa intreaga, iata ca reuseste un sezon bun si se afla in partea din fata a clasamentului ( locul 5 ), dar cel mai mult a surprins Malaga in Champions League, unde a reusit sa se califice de pe primul loc intr-o grupa cu Milan si Zenit. O alta revelatie din Spania este Real Valladolid, echipa nou promovata care se afla pe un onorant loc 7 avand 21 de puncte dupa 14 etape.

      Serie A ne aduce o singura surpriza, aceasta numindu-se Fiorentina, mai ales prin prisma faptului ca sezonul precedent s-a clasat pe un modest loc 13. Cu un antrenor nou si cu o buna campanie de transferuri in vara, Fiorentina a reusit o serie de rezultate notabile in acest sezon, avand 8 victorii, 5 egaluri si 2 infrangeri, acumuland 29 de puncte in 15 etape, clasandu-se pe locul 4 la egalitate de puncte cu Lazio,echipa de pe locul 5. Fiorentina este apreciata si pentru jocul ofensiv pe care il practica in acest sezon, aceasta filozofie de joc fiind pusa in practica de Vincenzo Montella, antrenor  venit pe banca fiorentinilor in aceasta vara. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates