Subscribe:

Ads 468x60px

miercuri, 5 august 2015

Juventus in sezonul 2015-2016

     
      Una dintre cele mai active formatii pe piata transferurilor in aceasta vara este campioana Italiei si finalista UCL, Juventus Torino. Italienii s-au miscat bine la capitolul achizitii, dar au pierdut si cateva piese de baza din angrenajul folosit de Conte in ultimele sezoane si perfectionat de Allegri in precedentul. Cea mai importanta pierdere este in opinia mea este cea a lui Arturo Vidal, mai ales ca nu a fost adus un inlocuitor pe masura, insa era de asteptat ca Juventus sa se desparta de unul dintre cei doi mijlocasi, Vidal sau Pogba, pentru a-si putea acoperi o parte din cheltuieli. Din linia mediana Juventus l-a pierdut si pe Andreea Pirlo, plecat pentru un final de cariera linistit dincolo de ocean. Tevez, omul decisiv in parcursul reusit de Batrana Doamna in UCL, a plecat si el in tara natala la Boca Juniors, echipa sa de suflet. De mentionat plecarea lui Ogbonna si cedarea definitiva a lui Berardi, cel din urma nefacand oricum parte din lot nici in sezoanele precedente.
      La capitolul sosiri Juventus a bifat cateva nume extreme de sonore, iar aici i-as aminti pe Mandzukic, Dybala, Zaza, Pereyra adus definitiv de la Udinese, Khedira si Neto. Daca privim cu atentie putem observa ca a fost intarita indeosebi linia de atac, primii patru mentionati mai sus fiind cu totii jucatori de profil ofensiv. E clar faptul ca Juventus nu avea probleme in acel compartiment, mai ales ca il mai au in lot si pe Morata, spaniolul avand un randament excelent in partea a doua a sezonului trecut. Celalalt spaniol din linia de atac, Llorente, cel mai probabil va pleca, sansele de a mai prinde in loc de titular in acest moment fiind minime. La mijloc, unde a ramas golul cel mai mare a fost adus Khedira, fostul jucator al Realului fiind considerat exact implantul de care italienii aveau nevoie. Din pacate germanul nu a iesit din zodia ghinioanelor, iar la partida amicala cu Olympique Marseille s-a accidentat din nou si se pare ca va fi nevoit sa stea departe de gazon aproximativ doua luni. Perioada de transferuri inca nu s-a incheiat, iar Juventus ar mai avea timp sa achizitioneze un mijlocas de valoare (se vorbeste despre aducerea lui Mascherano), de care cred eu are in acest moment neaparata nevoie. E foarte posibil sa nu se intample acest lucru, iar Allegri ar putea juca la mijloc cu Marchisio si Pogba, insa va trebui sa schimbe putin modulul fata de sezonul trecut, cand in acea zona a jucat cel mai des cu 3 mijlocasi centrali, iar uneori chiar cu 4 (vezi finala UCL). Cu un Khedira disponibil Juventus ar putea arata de la mijloc in felul urmator: Pogba, Khedira, Marchisio- Pereyra (personal imi place foarte mult)- Dybala, Morata (in atac se pot jongla o sumedenie de variante, Allegri avandu-i la dispozitie in acel compartiment si pe Mandzukic si Zaza). Apararea va fi in mare aceeasi din sezonul trecut, in functie de adversar sau de problemele de lot Allegri alegand probabil intre sistemul cu 3 sau cu 4 fundasi.
      Juventus ramane si in acest sezon principala favorita la castigarea titlului in Serie A, dar cu siguranta va fi greu, insa nu imposibil sa ajunga din nou in ultimul act al UCL. Mai jos am schitat si cateva asezari care ar putea fi folosite de Allegri in sezonul urmator, iar eu il vad apeland cu precadere la formula 4-4-2, mai ales daca va dispune de Khedira sau de un alt jucator care ar putea evolua pe acel post din fata apararii.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates