Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 9 noiembrie 2014

Batalia Borusiilor

      Astazi se da in Bundesliga batalia Borusiilor, unul dintre derby-urile istorice ale Bundesligii.


      Fata in fata pe Signal Iduna Park vor fi Borussia Dortmund si Borussia Monchengladbach, echipe cu situatii de clasament total opuse, gazdele se afla pe ultimul loc, cu un meci mai putin disputat (cel de astazi), in timp ce oaspetii se afla pe locul 3 la egalitate de puncte cu ocupanta pozitiei secunde, Wolfsburg. Dortmund are in acest moment 5 infrangeri consecutive, iar aceasta partida poate fi un restart pentru elevii lui Klopp. In schimb Gladbach, este neinvinsa in cele 18 partide disputate in acest sezon in toate competitiile.
     Greu de inteles aceste rezultate din campionat, pentru ca in UCL Dortmund a reusit victorii pe linie in cele 4 partide disputate pana acum, avand un golaveraj de 13-1. Poate motivatia, poate importanta competitiei, poate adversarii, cert este ca abordarea partidelor este diferita, iar aceasta poate fi una dintre cauzele prapastiei dintre cele doua competitii. Partida de astazi este foarte importanta, un nou esec nu numai ca va adanci criza, dar va periclita serios sansele Borussiei de a mai prinde un loc european, mai ales daca vorbim de UCL, in cazul unei infrangeri, distanta fata de locul 4 fiind de 12 puncte dupa 11 etape.



      De cealalta parte, Gladbach trece printr-o forma excelenta, iar sansele ca elevii lui Favre sa obtina un rezultat pozitiv sunt reale. Fara infrangere in acest sezon, constanta in rezultate Gladbach va fi o nuca greu de spart, nici Bayern-ul lui Guardiola nereusind sa treaca de formatia lui Favre.
      Una peste alta pot spune ca este o partida deschisa oricarui rezultat, Dortmund dupa parerea mea, in acest moment poate castiga cu oricine, dar si poate pierde cu oricine. Sa vedem si formatiile pe care cei doi tehnicieni e posibil sa le trimita in teren:




Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Sokratis, Durm - S. Bender, Kehl - H. Mkhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang

Gladbach: Sommer - Korb, Jantschke, Stranzl, Wendt - Kramer, Nordtveit - Hahn, Herrmann - Raffael, M. Kruse

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates