Subscribe:

Ads 468x60px

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

FC Barcelona implineste 115 ani de la infiintare

      FC Barcelona implineste astazi 115 ani de la infiintare, perioada in care a facut istorie in fotbalul european.


      Barcelona este una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din istoria fotbalului mondial. A luat fiinta pe data de 29 noiembrie, 1899 la initiativa lui Joan Gamper. De-a lungul timpului a reusit sa castige 80 de trofee interne si internationale, avand in palmares 22 de titluri de campioana in Spania, 26 Cupe ale Regelui, 11 Supercupe ale Spaniei, 4 Ligi ale Campionilor, 4 Cupa Cupelor, 3 Cupe UEFA (actuala Europa League) si doua Mondiale a Cluburilor. Sa mai adaugam aici si faptul ca a mai disputat si o multitudine de finale europene.
      De-a lungul istoriei, in tricoul blau-grana au evoluat nenumarati jucatori de mare valoare, iar daca ar fi sa-i enumar pe toti, lista ar fi foarte lunga. De aceea o sa ii pomenesc pe cei mai importanti dintre ei, dar mai ales pe cei care si-au pus amprenata pe istoria clubului catalan: Laszlo Kubala, Luis Suarez (a nu se confunda cu actualul Suarez), Sandor Kocsis, Zoltan Czibor, Joahn Cruyff, Diego Maradona, Bernd Schuster, Gary Lineker, Andoni Zubizarreta, Michael Laudrup, Ronald Koeman, Hristo Stoichkov, Romario, Guardiola, Ronaldo, Luis Figo, Gheorghe Popescu, Rivaldo, Ronaldinho, Deco, Eto'o, Puyol Xavi, Iniesta, Victor Valdes, Henry, David Villa, Pique, Dani Alves, Ibrahimovic, Lionel Messi.
      Barcelona a avut si pe banca cativa antrenori de renume in fotbalul mondial. Cele mai importante nume care au antrenat pe Nou Camp ar fi Helenio Herrera, Rinus Michaels, Udo Lattek, Cesar Luis Menotti, Terry Venables, Luis Aragones, Johan Cruyff, Bobby Robson, Louis Van Gaal, Radomir Antici, Frank Rijkaard, Josep Guardiola si Tito Vilanova.
      El Clasico este partida care paralizeaza intreaga planeta, iar Barcelona isi intalneste marea rivala Real Madrid. Rivalitatea intre cele doua formatii s-a accentuat in ultimii ani, cand pe banca celor doua formatii au stat Pep Guardiola si Jose Mourinho, dar si din cauza luptei din teren intre Lionel Messi si Cristiano Ronaldo.
      Stadionul pe care isi disputa Barcelona partidele de pe teren propriu se numeste Nou Camp, are o capacitate de peste 99000 de locuri si este cel mai mare stadion din Europa. Sa vedem mai jos si cateva poze legate de istoria Barcelonei:
















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates