Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 1 decembrie 2014

"Lanterna" lui Klopp

      Borussia Dortmund a devenit "lanterna" in Bundesliga dupa infrangerea din deplasare cu Eintracht Frankfurt.



      Jurgen Klopp a declarat ca nu se gandeste sa plece si ca poate redresa situatia: "Este vina mea pentru ca echipa a ajuns acolo, insa consider ca pot repara situatia. Eu nu plec, decat daca se gaseste altul sa faca treaba mai buna ca mine". Cu siguranta cea mai buna solutie pentru Borussia este ramanerea pe banca a lui Klopp. Sa nu uitam totusi ca Borussia este calificata in primavara UCL, lucru reusit tot cu Klopp, nu cu altcineva. Tot cu Klopp, Borussia a mai castigat si 5 trofee interne si a reusit o calificare in finala UCL.
      Cauzele care au dus la aceasta situatie pot fi multiple. Accidentarile, mai ales cea a lui Reus, plecarile de jucatori din ultimul timp, supra solicitarea fizica din ultimii ani, autosuficienta unor jucatori dupa ce au reusit cateva performante la care putini se asteptau. Toate acestea te pot trage in jos, insa ce este curios, in competitia europeana Borussia a avut prestatii foarte bune, iar in campionat a ajuns pe ultimul loc. Probabil si motivarea este alta, iar acest lucru trebuie rezolvat tot de Klopp.


      Personal, cred ca Jurgen va reusi sa scoata echipa din acea zona, cu siguranta are "lanterna" cu care poate face lumina in jocul Borussiei si va evada din subsolul clasamentului. Daca ne uitam in ierarhia din Bundesliga, putem vedea ca distanta de locul 4, pozitie care duce la barajul pentru UCL este de 10 puncte, ceea ce pentru o formatie cum e Borussia nu e ceva imposibil de recuperat. Totusi, urcusul trebuie inceput cat mai repede, iar prima treapta se numeste Hoffenheim, formatie pe care elevii lui Klopp o vor primii etapa viitoare la Dortmund. O buna oportunitate pentru a arata ca sezonul poate fi salvat.


3 comentarii:

  1. o eventuala prezenta in UCL este doar o utopie. la cum arata in acest moment echipa adevaratul obiectiv poate fi evitarea retrogradarii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De retrogradare nu cred ca se poate pune problema. E adevarat, cu UCL e mai greu, dar nu imposibil. Eu am incredere in competenta lui Kloop.

      Ștergere
  2. Este clar ca mai devreme sau mai tarziu rezolva situatia, insa cred ca e tarziu pentru UCL. ceilalti nu stau degeaba si-n fata sunt echipe bune. ar trebui sa curbeze echipa la 90 de grade pentru UCL cea ce-i cam imposibil

    RăspundețiȘtergere

 
Blogger Templates