Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 8 februarie 2015

Cauzele executiei de pe Calderon

      Asa as numi ce s-a intamplat aseara la Madrid in derby-ul orasului, executie in direct, Atletico umilind-usi rivala din oras cu scorul de 4-0.


      M-am gandit sa trec putin in revista care sunt in opinia mea cauzele care au dus la acest usturator esec. In primul rand, trebuie sa fim corecti si sa amintim absentii lui Real Madrid, Ancelotti neputandu-se baza pe Modric (absenta mai veche), Marcelo, James, Pepe si Ramos.  In aceste conditii tehnicianul italian a fost nevoit sa alinieze o linie defensiva formata din Carvajal-Varane-Nacho-Coentrao, linie total lipsita de omogenitate, aceasta fiind dupa parerea mea prima cauza al esecului, iar cand spun asta ma refer mai ales la proportile scorului.
      Un alt motiv cred ca este lipsa de agresivitatea a liniei de mijloc, unde de fapt cred ca a pierdut Real Madrid partida. M-am uita pe cifrele mijlocasilor centrali si am vazut ca Sami Khedira nu a facut nici macar un tackling si nu a reusit nicio interceptie. Mai mult, ce mi s-a parut iesit din comun, nici macar nu a comis vreun fault. E adevarat, aceste cifre sunt doar dupa primele 45 de minute, Ancelotti observand si schimband-ul pe german la pauza, insa scorul era deja 2-0. Nici Kroos nu a avut cifre extraordinare din punct de vedere defensiv, in 90 de minute reusind doar 3 tackling-uri si 2 interceptii. Nici Illara dupa ce a intrat nu a reusit mai mult, cifrele defensive ale acestuia fiind egale cu zero. Ca o comparatie, tot pe cifre se poate vedea ca Mandzukic, care este un numar 9 clasic, a facut 6 tackling-uri, iar Gabi din pozitia de mijlocas central a incercat de 11 ori acest procedeu. De aici spun eu, se poate vedea daruirea si agresivitatea net superioara a celor de la Atletico in comparatie cu adversarii lor.

Tackling-urile facut de mijloscasii centrali a celor doua echipe. Thiago-Gabi vs Khedira-Kroos-Isco

      In ofensiva Real Madrid a fost inexistenta, nereusind sa-si creeze nicio ocazie reala de poarta. Ronaldo, Benzema si Bale fiind total neinspirati, totalizand impreuna doar 3 suturi catre poarta adversa, tot atatea cate a expediat Tiago, jucator cu profil defensiv la Atletico. Balonul de Aur al celor de la Real, jucator de la care se astepta mai mult, a fost inexistent, dand senzatia de multe ori ca se plimba pe teren. Ceva totusi se pare ca se intampla cu Ronaldo, acesta avand evolutii destul de sterse in ultimele partide in care a jucat, iar suspendarea de dupa partida cu Cordoba nu a schimbat prea mult atitudinea lusitanului. Nici pasele venite din linia mediana nu i-a prea cautat pe atacantii lui Ancelotti, cele mai multe pase fiind pe ruta Carvajal-Varane, Carvajal-Bale, Varane-Carvajal sau Varane-Kroos. Chiar daca la numarul total al paselor Real a fost superioara cu 462, fata de 370 ale elevilor lui Simeone, in treimea adversa lucrurile nu mai stau la fel, Atletico fiind mai buna la acest capitol cu 136 la 124.

Pasele din treimea adversa a celor de la Atletico

Pasele din treimea adversa a celor de la Real

      In opinia mea Real Madrid are echipa, dar nu are lot, cu exceptia liniei de mijloc, unde sunt mai multe optiuni, Ancelotti nu are rezerve de valoare apropiata a titularilor. Iar in ceea ce priveste mijlocul, cred ca pe langa un pasator, un clarvazator cum este Kroos, ar trebui adus si un distrugator de valoare, un jucator gen Verratti fiind in opinia mea excelent pe actualul joc al Realului. Khedira nu mai este jucatorul de altadata si din cate am inteles va pleca, Isco si James sunt mai mult ofensivi, iar Modric care in opinia mea lipseste cel mai mult Realului, e accidentat si chiar daca va reveni, tot ai nevoie de o solutie buna pe banca.
      Partida cu Atletico fost un dus foarte rece, dar sunt sigur ca Realul va reveni si va obtine din nou o serie de rezultate pozitive, personal fiind convins ca vor triumfa in La Liga, insa va fi mult mai greu in Champions League.

Rating-urile jucatorilor conform WhoScored.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates