Subscribe:

Ads 468x60px

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Opinii dupa VfL Wolfsburg - Bayern 4-1

      Bayern Munchen a fost spulberata aseara, bavarezii primind 4 goluri, tot atatea cat primisera in tot turul campionatului.


      Am vazut aseara un Bayern la pamant, o echipa fara busola, o echipa total lipsita de inspiratie pe faza ofensiva si mai mult decat visatoare in defensiva. Nu am prea inteles de ce nu a jucat Benatia titular, Dante si Boateng avand o prestatie mai mult decat modesta. De fapt intreaga linie defensiva a bavarezilor a fost modesta, la toate golurile, poate cu exceptia celui de al doilea, fundasii lui Pep fiind surprinsi total dezorganizati, prost plasati sau mult prea avansati. De exemplu la golul patru, cu exceptia lui Dante, linia defensiva a fost surprinsa undeva la 70 de metri de buturile lui Neuer. Daca e sa ma refer si la portarul german, dupa parerea mea acesta a avut o prestatie modesta, nereusind sa fie decisiv in momentele importante, sa-si salveze echipa in situatii limita. Golul patru vine sa imi intareasca opinia prezentata aici, Neuer fiind obligat sa salveze asemenea mingi, asta daca esti pretendent la Balonul de Aur. E adevarat, De Bruyne a tras foarte bine, dar totusi a trimis pe coltul unde se afla Neuer.

      Faza de constructie a avut si ea de suferit, Pep incepand partida cu trei mijlocasi centrali toti de profil defensiv. Mai mult decat atat, Alaba este de meserie jucator de banda, Xabi are o varsta si cu exceptia paselor in lateral sau in spate nu cred ca mai poate ajuta Bayern-ul foarte mult. Bastian, venit si el dupa o perioada de absenta cauzata de accidentari, nu a putut schimba nici el prea multe. Sunt de parere ca Bayern are nevoie de un mijlocas central care sa faca mai mult decat face Xabi sau Bastian, un mijlocas mai inventiv, mai fantezist.
      Despre jucatorii ofensivi nu sunt prea multe de spus, singurul care s-a mai zbatut fiind Robben, in rest nimic. Muller a fost inexistent, iar Lewandovski este departe de forma aratata la Dortmund. Sincer sa fiu pe mine nu m-a impresionat cu nimic de cand a venit pe Allianz Arena. De multe ori ma intreb de ce echipele mari nu pastreaza doi atacanti de valoare in lot, in cazul de fata fiind vorba de Mandzukic, care a fost vandut dupa venirea lui Lewa. Cred ca o echipa cum e Bayern ar trebui sa aiba o rezerva foarte apropiata ca valoare de titular. Ca sa fac o paranteza sunt de aceeasi parere si in ce priveste atacul lui Real Madrid.


      De partea cealalta am vazut o echipa disciplinata tactic, bine asezata in teren, care a profitat din plin de spatiile imense din apararea lui Bayern, iesirile pe contraatac fiind fulgeratoare. Am ramas impresionat de belgianul De Bruyne, care pe langa cele doua goluri, ultimul absolut senzational, a mai dat o pasa de gol, dar a avut si o prestatie excelenta la mijlocul terenului. Inca ma intreb cum a putut Chelsea sa il piarda asa usor? De fapt stiu, Mourinho e raspunsul. De Bruyne are 11 assit-uri in acest sezon, iar conform calificativelor WhoScores (7,97),  este al doilea jucator al sezonului in Bundesliga, dupa Robben (8.38) si pe pozitia a cincea in Europa, fiind devansat doar de Ronaldo, Messi, Robben si Hazard. Mijlocasii defensivi au avut si ei o prestatie excelenta, blocand constant actiunile previzibile ale bavarezilor, anticipand pasele si recuperand foarte multe mingi in fata apararii, iar Arnold a reusit sa dea si doua pase decisive. Daca ne uitam pe cifre, o sa aboservam in dreptul lui Gustavo 11 interceptii, in timp ce la Bayern cele mai multe au fost reusite de Dante (4), in timp ce mijlocasii centrali, au reusit in tot meciul doar 3 interceptii. De mentionat si numele lui Dost, care a fost decisiv mai ales prin al doilea gol, picat chiar inainte de pauza. Un gol de senzatie, la care Neuer a fost din nou fara reactie.


      In incheiere as adauga faptul ca Bayern va avea probleme mari in Champions League cu asemenea abordari. Daca in campionat sunt convins ca nu vor avea probleme, in competitia europeana lucrurile nu mai sunt la fel de simple, iar in cazul unui pas gresit ca cel de aseara, risti sa fii eliminat. Iar in momentul de fata, sefii lui Bayern nu cred ca mai pot fii impresionati de altceva decat o prezenta in finala de la Berlin.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates