Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 7 august 2015

Adio Manchester, bun gasit Paris !


      Inevitabilul s-a produs si Di Maria a plecat de pe Old Trafford, cu destinatia Paris. Era de asteptat ca argentinianul sa o paraseasca pe United, dupa ce a facut un sezon modest pentru diavoli. Cred ca ambele parti si-au dorit aceasta despartire produsa totusi destul de repede, dupa doar un an. El nu era foarte fericit la Manchester, iar cei de acolo erau nemultumiti prestatiile lui. Probabil si asteptarile au fost mari, mai ales cand ne uitam la suma platita pentru argentinian vara trecuta. De fapt Di Maria a devenit odata cu transferul la PSG cel mai scump jucator din istoria fotbalului, daca tinem cont de sumele cumulate platite pentru el, fiind pe locul 1 intr-un astfel de top. Dar sa revenim la prestatiile lui de la United. 





      Adus cu surle si trambite toata lumea astepta de la Di Maria sa fie omul decisiv, sa decida meciuri, sa intoarca rezultate si de ce nu, sa aduca titlul pe Old Trafford. Fusese declarant omul finalei castigate de Real Madrid la Lisabona si facuse un mondial bun, ajungand cu nationala tarii sale pana in finala. Nu a fost deloc asa, iar prestatiile mai putin bune ale lui Di Maria se pot pune si pe seama evolutiei intregii echipe. Se stie ca daca echipa nu te ajuta, nici tu nu poti sa oferi foarte mult. O alta vina a jocului prestat de argentinian cred ca apartine in mare masura si lui Van Gaal, olandezul plimbandu-l pe absolut toate zonele terenului de la mijloc in sus si mai mult, in sisteme de joc schimbate de la un meci la altul. Probabil la un moment dat nici Di Maria nu mai stia ce trebuie sa joace.
Peste toate astea are si argentinianul vina lui, in 
final el fiind cel care intra pe teren si nimeni altcineva. Am auzit si am citit multe lucruri nu foarte placute despre caracterul jucatorului, dar ma abtin de la aceste comentarii din cauza ca nu am toate datele pentru a-mi forma o opinie. Posibil si acest aspect sa il fi tras in jos.
       Transferul la PSG poate fi o noua oportunitate de a demonstra ca sezonul precedent a fost doar un accident si ca Di Maria este altul, ca este cel de la Madrid. Depinde doar de el. Daca va dezamagii si aici, atunci cariera lui va intampina dificultati. De vazut si unde va fi jucat de Blanc, stiindu-se faptul ca tehnicianul francez este fidel sistemului 4-3-3 si nu a dat vreodata semne ca l-ar schimba. A preferat sa il joace pe Cavani in flanc decat sa renunte la ideile sale. Di Maria este un jucator de ultima pasa, in ultimul sezon jucat pentru Real Madrid reusind 22 de assist-uri, fiind probabil si cel mai bun al carierei sale.
In mijlocul lui Blanc ii va fi greu sa joace, PSG folosind mai tot timpul acolo 3 jucatori cu profil defensiv, ori Di Maria nu sta prea bine la acest capitol. Probabil va fi folosit la inceput in linia de 3 din fata, alaturi de Cavani si Ibrahimovic, dar am impresia ca va fi o pozitie cam avansata pentru stilul de joc al lui Di Maria. Ramane de vazut. Personal,am mai spus-o si in trecut, cel mai bun sistem la jucatorii pe care ii are PSG ar fi 4-4-2, iar acum, odata cu venirea lui Di Maria sunt si mai convins ca aceasta ar fi cea mai buna varianta, urmand ca noul sosit si Lucas Moura sa joace in flancuri, Matuidi si Veratti in centru, iar Cavani si Ibrahimovici in atac. Ma indoiesc insa ca Blanc va proceda asa, iar de acest lucru ne putem convinge inca din aceasta seara, cand parizienii vor debuta in noul sezon impotriva celor de la Lille. In incheiere as mai adauga ca odata cu acest transfer, senzatia mea este ca aventura lui Ibrahimovic pe Parc des Princes se apropie de final, iar cel tarziu in iarna se va indrepta spre o alta echipa.


1 comentarii:

 
Blogger Templates