Subscribe:

Ads 468x60px

sâmbătă, 8 februarie 2014

Derby-urile weekend-ului in Europa

       În acest weekend, sunt programate o serie de partide foarte interesante în cele mai puternice campionate din Europa.

      Anglia. Capul de afiş al rundei este Liverpool-Arsenal, un derby de tradiţie al fotbalului englez. Arsenal este liderul la zi al campionatului şi vrea să rămână acolo şi după această rundă, un eventual eşec ar putea să o ducă până pe locul 3, în cazul în care urmăritoarele îşi caştigă partidele. Liverpool se află pe poziţia a patra fiind în luptă acerbă pentru un loc de UCL cu Tottenham, Everton şi Man United, aşa că fiecare punct pierdut ar putea fi fatal pentru cormorani. Sperăm să asistăm la un meci spectaculos, ambele echipe etalând un fotbal de calitate în acest sezon. O altă partidă de mare interes este cea dintre Tottenham si Everton. Ambele formaţii sunt în luptă pentru un loc de UCL, distanţa de Liverpool fiind de 2 puncte ( Everton ) si 3 puncte ( Tottenham ), de un eventual eşec al cormoraniilor ar putea profita una din cele două formatii. Poate fi un meci spectaculos, niciuna din cele două echipe nefiind avantajată de un rezultat de egalitate, astfel vor încerca să joace la victorie. Şi pe Stamford Bridge am putea vedea o partidă interesantă, Chelsea primind vizita celor de la Newcastle. Chiar dacă londonezii sunt favoriţi, în ultimele partide intre cele două echipe s-au înregistrat rezultate imprevizibile, aşa că şi astazi totul e posibil.

        Italia. Partida care atrage cel mai mult atenţia în această etapă este derby-ul dintre Lazio şi Roma. Chiar dacă Roma este mult mai bine clasată în ierarhia din Serie A, practicând un fotbal consistent şi spectaculos, plecând favorită în această partidă, este posibil orice rezultat. Lazio este în revenire de formă inregistrând în acest moment 5 partide consecutive fără înfrângere. Dacă luăm în calcul şi faptul ca va avea de partea sa şi publicul, formaţia celestă poate pune reale probleme elevilor antrenaţi de Rudi Garcia. Altă partidă forate importantă se dispută la Napoli, unde formaţia gazdă, primeşte vizita Diavolului Milanez. De la venirea lui Seedorf pe bancă, milanezii sunt în creştere de formă, dar o deplasare pe San Paolo este întotdeauna mai mult decât dificilă, mai ales că napoletanii sunt într-o avidă foame de puncte, în ultimele 3 etape reuşind să strângă doar 2 puncte.

      Franţa. Partidă foarte importantă în Principat, AS Monaco primind vizita lui PSG. Parizienii au un avans de 5 puncte, iar dacă vor obţine victoria în această întâlnire, vor fi campioni în proporţie de 90%. Un mare minus pentru elevii lui Ranieri este lipsa din formaţie a lui Radamel Falcao, cel mai valoros jucător al lor. Dar şi aşa partida este deschisă oricărui rezultat, pentru Monaco fiind poate ultima şansă de a mai împiedica echipa campioană să se încoroneze din nou la finalul acestui sezon.

      Alte partide de urmarit care se dispută în acest weekend în Europa mai sunt: Werder-Dortmund, Real Madrid-Villareal, Sevilla-Barcelona, Benfica-Sporting.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates