Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 9 februarie 2014

Liverpool - Arsenal 5-1

      Ieri s-a disputat pe Anfield una din partidele de tradiţie din fotbalul englez. Liverpool a primit vizita tunarilor lui Wenger, care veneau pe din postura de lider. Partida începe însă foarte prost pentru oaspeţi şi chiar din primul minut se văd conduşi pe tabelă, Skrtel reluând în poarta după o centrare a lui Gerrard. Tot după o fază fixă cormoranii îşi măresc avantajul îm min.10 prin acelaşi Skrtel, care reia cu capul după un corner executată tot de Gerrard. După doar 6 minute coşmarul tunarilor continuă, iar după o minge pierdută la mijlocul terenului, fază în care apărarea londoneză este surprinsă prea sus, Liverpool iniţiază un contraatac şcoală, la capătul careia se află Sterling, acesta trimiţând mingea în poarta goală si scorul devine 3-0. Sturridge avea să mărească avantajul gazdelor în min. 20, după o pasă în adâncime a lui Coutinho, tot în urma unei mingi pierdute la mijlocul terenului de Ozil, germanul făcând una din cele mai slabe partide de când a venit în Premier League. După pauză, Sterling îşi trece în cont dubla, scorul devenind 5-0 în min. 52. Arsenal înscrie golul de onoare printr-un penalty transformat de Arteta.

      Dincolo de rezultat, rămâne maniera clară în care Liverpool a câştigat, nelăsând nici o şansă adversarului, pe lângă cele 5 goluri, ratând si alte ocazii clare de a marca. În urma acestei partide, Arsenal cade pe locul 2, în timp ce Liverpool, chiar dacă se află pe locul 4, reintră în lupta pentru titlu, distanţa de Chelsea, echipă care a trecut pe primul loc, fiind de 6 puncte.

Liverpool: Mignolet – Flanagan, K. Toure, Skrtel, Cissokho – Gerrard (76 Jordon), Henderson – Sterling, Coutinho, Sturridge (66 Joe Allen) – L. Suarez (85 Iago Aspas). Antrenor: Brendan Rodgers. 
Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal (60 Gibbs) – Arteta, Wilshere – Oxlade-Chamberlain, M. Ozil (60 Rosicky), Cazorla – Giroud (60 Podolski). Antrenor: Arsene Wenger. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates