Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 16 iunie 2014

Argentina invinge, dar nu convinge

      Argentina a invins Bosnia, dar a trait periculos ultimele minute, desi a condus cu 2-0.


      Toata lumea a asteptat sa vada la treaba Argentina lui Messi. Personal am asteptat si eu mult aceasta partida, fiind un simpatizant al argentinienilor de ceva timp, de pe vremea cand din echipa faceau parte Maradona, Valdano, Burruchaga, Caniggia, iar mai apoi Battistuta, Balbo, Ortega, Simeone si in fine generatia lui Crespo, Lopez, Veron sau Riquelme. 
       Speram sa vad o echipa a Argentinei care va castiga partida fara sa aiba mari emotii, desi in sinea mea stiam ca va fi un meci dificil. Si a fost destul de dificil chiar daca pumele au deschis repede scorul, dupa un autogol al bosniecilor. Din acel moment parea ca totul devine mai usor, insa nu a fost asa, iar Argentina a avut reale probleme cu elevii lui Susic. Acestia au iesit la joc si au controlat prima repriza avand si cateva bune ocazii de a marca. Cand vezi asezarea Argentinei, acel 3-5-2 (pe faza defnsiva 5-3-2) trimis aseara in teren de Sabella, iti inchipui o formatie puternica, cu un mijloc puternic, cu un ax central puternic si extrem de ofensiva. Poate gresesc, dar mie tocmai mijlocul mi s-a parut foarte slab. Din cei cinci Rojo si Zabaleta si-au vazut cum era si normal de flancuri. Au ramas cei trei mijlocasi centrali, Di Maria, Mascherano si Maxi Rodriguez, din care, parerea mea personala este ca doar Mascherano este potrivit acelui post. Di Maria si Rodriguez sunt mult mai ofensivi, sunt jucatori de creatie. Deci mijlocul pumelor a cam stat intr-un singur jucator. Poate asa a gandit Sabella jocul, dorind sa joace mai ofensiv, dar dupa parerea mea, Argentina a pierdut clar mijlocul terenului si s-a vazut ca Bosnia a inceput sa-si creeze ocazii bune, avand la mijloc jucatori creativi, care pot crea oricand pericol. Spre fericirea fanilor argentinieni, Messi a reusit sa inscrie golul de 2-0 si sa linisteasca apele, intr-un moment in care lucrurile nu evoluau foarte bine pentru echipa sa. Chiar si asa pumele au trait periculos finalul partidei, dupa golul de 1-2 reusit de Ibisevic in min 84.



      Despre Messi, nu prea stiu ce sa spun sau ce sa cred. In primul rand cred ca este o mare presiune pe umerii, toata lumea asteptand de la el sa-si poarte echipa spre marea finala, insa cred ca ii va fi greu sa realizeze acest lucru. L-am vazut aseara incercand foarte multe, dar tocmai din dorinta de a reusi, a pierdut multe mingi, a dat multe pase gresite si a exagerat foarte mult cu driblingurile, in situatii in care ar fi avut alte solutii de rezolvare a fazei. E adevarat, a reusit un gol superb, dar la cum a jucat el si intreaga echipa, imi e greu sa cred ca Argentina va ajunge in careul de asi a acestui mondial. Felul in care s-a bucurat dupa golul marcat, a aratat faptul ca joaca sub presiune, cu o usoara stare de nervozitate, iar acest lucru ar putea dauna evolutilor sale.


     
       Chiar si cu un Messi in mare forma, cred ca Argentinei ii va fi greu sa triumfe, daca judecam dupa jocul etalat aseara. In opinia mea, Argentinei ii lipseste ceva la mijlocul terenului, linia de mijloc a pumelor, fiind greu de comparat, de exemplu cu cea a Italiei, Germaniei, Olandei sau Spaniei. Nu are la mijloc jucatori care sa dea siguranta, sa castige mingi, sa recupere (gen De Rossi, Alonso, Khedira,Veratti) si nici genii care sa creeze superioritate, sau sa dea pase geniale (gen Pirlo, Iniesta, Sneijder sau Ozil), poate cu exceptia lui Di Maria, care insa nu are constanta in joc. Acestea sunt motivele pentru care nu cred ca Argentina va reusi sa trimfe la acest mondial, unde as mai adauga si un minus la linia de aparare, care avand in fata o ofensiva puternica, cred ca va avea reale probleme.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates