Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 18 mai 2014

Atletico Madrid campioana, Simeone antrenorul momentului


      Atletico a castigat aseara titlul de campioana dupa ce a remizat 1-1 pe Nou Camp in fata Barcelonei.


      Elevii lui Simeone au reusit sa scoata un rezultat de egalitate, castigand astfel titlul de campioni in fata gigantilor Barcelona si Real Madrid. Simeone si-a aratat inca odata clasa, reusind sa-si faca elevii sa treaca peste momentele grele ale acestei partide care nu au fost putine. Accidentarile din prima repriza a lui Costa si Turan pareau ca vor cantarii mult in economia partidei. Pe langa faptul ca era vorba de doi dintre cei mai importanti oameni ai sai, marea problema era ca Simeone nu mai avea la dispozitie decat o schimbare, iar acest lucru putea sa-l coste. Barcelona a fost cea care a deschis scorul, in min.33 prin Sanchez si in acel moment eram aproape sigur ca Atletico va pierde titlul. Nu neaparat pentru ca era condusa, ci pentru ca jucand pe Nou Camp, cu titlul pe masa, esti condus si doar cu o schimbare la dispozitie, e greu sa mai faci ceva cand ai in fata Barcelona, care indiferent de forma prin care trece, poate pune probleme oricarui adversar. Totusi madrilenii au reusit sa egaleze imediat dupa pauza, in min.49 prin Godin, in acel moment, la acel scor Atletico fiind campioana. Barcelona a incercat sa preseze, sa atace, dar aproape fiecare actiune se oprea undeva in zona careului de 16m, organizarea din aparare a celor de la Atletico blocand aproape toate actiunile adversarului. Intrarea lui Xavi, foarte tarzie dupa parerea mea, in min.77 nu a mai adus mare lucru in jocul Barcelonei. Ma tot intreb cum Martino poate incepe o asemenea partida fara Xavi, care alaturi de Iniesta ar fi putut limpezii cat de cat jocul Barcelonei.

      Acest titlu a fost meritat din plin de Atletico, care a fost echipa mai buna pe tot parcursul acestui sezon. Nu a avut oscilatii, a fost constanta, a trebuit sa lupte si sa munceasca de doua ori mai mult decat cele doua adversare, datorita valorii individuale inferioare fata de Barca si Real. A meritat si pentru Simeone acest titlul, tehnicianul argentinian fiind artizanul acestei izbande, aratand in momentele cheie, inspiratie si luciditate luand intotdeauna cele mai bune decizii si cel mai important, a stiut sa-si mobilizeze elevii cand acestia treceau prin momente grele, cele mai bune exemple fiind partidele de pe Stamford Bridge si de pe Nou Camp. Simeone a dovedit ieri, pe langa faptul ca este un mare antrenor, mai este si un om de mare caracter. A venit la conferinta de presa cu intreg staff-ul, spunand:"Înainte de toate, am vrut să împart acest moment cu oamenii care nu apar tot timpul la televizor, dar care lucrează la fel, sau poate chiar mai mult ca mine. Sunt foarte bucuros de grupul pe care îl am. M-au făcut un antrenor mare şi iată-mă alături de ei în faţa voastră". 

      Este cel de al zecelea titlu din istoria clubului, Atletico aflandu-se in fata celui mai important sezon din istoria sa, fiind calificata si in finala celei mai importante competitii europene, UEFA Champions League. Dupa ce am vazut ieri, nu m-ar surprinde deloc daca ar castiga si aceasta competitie, adversara din finala fiind marea rivala Real Madrid.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates