Subscribe:

Ads 468x60px

joi, 1 mai 2014

Simeone, antrenorul momentului

      Atletico Madrid s-a calificat in finala UCL, Simeone aratand inca odata ca este unul dintre cei mai valorosi tehnicieni din Europa.



      Aseara Simeone i-a dat o lectie de fotbal mult mai titratului Jose Mourinho si a reusit sa-si conduca echipa spre o victorie clara chiar pe Stamford Bridge. Prima parte a fost destul de echilibrata si Chelsea a reusit sa deschida scorul prin Torres dupa o actiune personala a lui Willian. In acel moment eram sigur ca Chelsea se va inchide si scorul final va fi 1-0. M-am inselat, nu credeam ca Atletico are puterea sa revina, insa spaniolii s-au aruncat in atac si au reusit sa egaleze dupa o actiune colectiva superba, la capatul careia s-a aflat Adrian. Golul a picat chiar inainte de pauza, lucru foarte important pentru elevii lui Simeone.
      La acest scor madrilenii erau calificati, insa Simeone si-a indemnat elevii la pressing nelasand londonezilor nicio sansa la constructie. Si era cam greu sa construiasca ceva, in conditiile in care Mourinho a inceput partida cu 6 fundasi de meserie. Acest lucru l-a costat, iar in min. 60 Atletico a redus stadionul la tacere dupa ce Diego Costa isi aduce echipa in avantaj in urma unui penalty. Din acel moment pe teren nu a mai existat decat o singura pe teren, Atletico conducand ostilitatile pana la final, Arda Turan inscriind si el pentru 3-1. Mourinho a incercat sa schimbe ceva pe parcursul reprizei secunde, prin introducerea lui Eto'o, Ba si Schurrle, insa s-a vazut in Chelsea o echipa care nu mai stie sa atace, nu mai stie decat sa astepte greselile adversarului si sa se apere supra aglomerat. Aseara Chelsea a avut nevoie de mai mult in fata unui adversar motivat, foarte bine organizat si care la scorul de 0-1 nu a renuntat niciun moment la gandul ca poate ajunge la Lisabona. Nu s-a panicat, a luat totul de la capat, a dat dovada de luciditate si a reusit pe merit o calificare istorica in finala UCL.

      Cred ca a fost o victorie a lui Simeone in fata lui Mourinho, o victorie a celui mai curajos si a echipei care a jucat mai mult fotbal. Din cele 180 de minute ale acestei duble, Chelsea a jucat fotbal doar 35 de minute, cam putin pentru o calificare in finala. La cum a aratat Atletico aseara nu cred ca in finala de la Lisabona exista o echipa favorita, desi multi cred ca Real Madrid isi va adjudeca trofeul.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates