Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 12 ianuarie 2015

Impresii despre Ligue 1


      In acest week end s-a disputat etapa cu numarul 20 din Franta, in urma careia s-a schimbat si liderul.


      Lyon a devenit noul lider in Franta dupa victoria cu 3-0 impotriva celor de la Toulouse. Lacazette a reusit sa marcheze o dubla, ajungand in acest moment la cota 19. Francezul este unul dintre cei mai in forma atacanti din Europa si cu siguranta cel mai in forma din Franta. Lyon a profitat si de pasii gresiti facuti de Marseille si PSG, ambele formatii pierzand in aceasta etapa. Pe Marseille a detronat-o din fotoliul de lider, iar fata de PSG s-a distanta la 4 puncte. Un PSG schiop, care nu reusete sa isi mai revina, ajungand in acest moment la 3 patide consecutive fara victorie.


      In ultimele 3 etape putem observa ca PSG a reusit sa stranga doar un punct, ceea ce inseamna nu putin, ci foarte putin pentru o formatie cu pretentiile parizienilor. Sa ai un lot de asemenea valoare si mai ales intr-un campionat ca cel al Frantei, unde rivalii nu se compara la investitii cu tine si totusi sa te afli la 4 puncte de lider, e rusinos. Pana acum eram sigur ca PSG nu va avea mari probleme in a castiga titlul, chiar daca nu a avut constanta in rezultate, iar jocul nu a fost deloc convingator. Eram sigur ca pana la urma se va descurca cumva, datorita valorii individuale a jucatorilor. Insa in acest moment incep sa ma intreb daca mai e asa usor, avand in vedere ca Lyon trece printr-o forma foarte buna, iar Marseille are un antrenor valoros, un lot bun, ambele formatii avand forta sa impiedice Parisul in acest an. Poate va reusi pana la urma Blanc e Co , dar cu siguranta vor avea mari emotii.


      Care sunt cauzele rezultatelor slabe din ultimele etape nu stiu, poate fi forma slaba a jucatorilor, unde as vrea sa-i mentionez pe cei din defensiva, Silva si Luiz fiind departe de jucatorii din sezonul trecut. Poate fi si lipsa de inspiratie a atacantilor, care marcheaza tot mai rar, Cavani si Ibrahimovici nereusind sa inscrie in ultimele 3 etape. Poate fi si lipsa de inspiratie a lui Blanc, antrenor care nu cred ca este de acest PSG. Poate de PSG-ul de acum cativa ani, dar nu de acesta. Acest PSG are pretentii sa castige Liga Campionilor, dar trebuie sa recunoastem, Blanc nu e antrenor care poate sa castige acest trofeu. Din punct de vedere tactic, parca nu incearca nimic, nu surprinde cu nimic, insista cu acelasi sistem cu 3 inchizatori, desi de cele mai multe ori intalneste adversari net inferiori, in fata carora nu ai nevoie de acea betonare la mijlocul terenului. Il mai omori si pe Cavani lipindu-l de tusa ca sa aiba loc God Zlatan sau King Zlatan. Cred ca sistemul 4-4-2 ar fi cel mai pliabil pe lotul lui PSG, facandu-i astfel loc si lui Cavani langa Zlatan in atac, Moura si Pastore sau Lavezzi in benzi, iar in centru poti folosi prin rotatie Veratti. Motta sau Matuidi. Problema ar putea aparea de la faptul ca ii mai ai pe Rabiot si Cabaye, care nu cred ca sunt foarte multumiti sa faca tusa, iar Blanc probabil tocmai asta incearca jucand cu 3 inchizatori, sa ii multumeasca pe toti.


      Marseille are si ea probleme, suferind in aceasta etapa cea de a 5-a infrangere stagionala, fiind echipa cu cele mai multe esecuri din cvartetul fruntas. Sunt sigur insa ca El Loco va reusi sa redreseze corabia si sa o aduca pe linia de plutire. insa batalia pare foarte dura si orice punct va conta enorm.
      Sa nu uitam de St Etienne care a urcat in urma victoriei de la Reims pe locul 3 in clasament si are sperante la un loc de UCL. Chiar daca este cea mai slab cotata formatie din primele 4, legendara echipa franceza este neinvinsa de 11 etape in Ligue 1, are cea mai buna aparare si trece printr-o forma de invidiat.


      Concluziile dupa aceaste 20 etape de pana acum ar fi cam acestea: PSG nu mai are voie sa faca niciun pas gresit, iar pe langa cele 4 puncte mai putin decat Lyon, sa mai mentionam si faptul ca are 3 formatii in fata, fiind mult mai greu sa le depasesti pe toate 3 decat pe una. Lyon si Marseille care nu pareau inaintea sezonului ca ar putea emite prententii in fata gigantului din Paris, par in acest moment echipele cele mai indreptatite sa se gandeasca la coroana. In fine St Etienne nu are nimic de pierdut din aceasta lupta, iar o prezenta pe podium la final fiind o adevarata minune pentru verzi si totodata o mare performanta in actualele conditii din Ligue 1.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates