Subscribe:

Ads 468x60px

marți, 13 ianuarie 2015

Ronaldo, la al treilea Balon de Aur


      Ieri la Zurich a avut loc Gala Balonului de Aur. S-au acordat mai multe premii cel mai important fiind bineinteles cel care rasplateste cel mai bun jucatorul al anului.


      Castigatorul a fost Cristiano Ronaldo, portughezul castigand in fata lui Lionel Messi si Manuel Neuer, ajungand astfel la al treilea trofeu si egalandu-i pe Cruyff, Platini si Van Basten intr-un calasament all-time. Lider ramane in continuare Lionel Messi care are 4 tofee in palmares.
      Premiul de cel mai bun antrenor al anului a fost castigat de germanul Joachim Low, care a reusit sa triumfe la mondialul din Brazilia cu nationala Germaniei. Era de asteptat, insa personal as fi vrut sa-l vad pe Simeone castigator. Tehnicianul argentinian a reusit sa castige La Liga si sa califice pe Atletico in finala UCL, cu un lot mult inferior celui avut de Ancelotti la Real Madrid, sau a celui avut de Low la nationala Germaniei. Totusi un titlu mondial atarna greu, iar Low a fost ales in detrimentul celor doi tehnicieni din Madrid.


      Premiul Ferenc Puscas a fost castigat pe merit de columbianul James Rodriguez pentru golul senzational reusit in optimile de finala de la World Cup, contra Uruguay-ului. Tot in timpul aceleasi gale am avut ocazia sa vedem si cum arata cel mai bun XI pe anul 2014, cei alesi fiind urmatorii:

Manuel Neuer (Germany) - David Luiz (Brazil), Philipp Lahm (Germany), Sergio Ramos (Spain) and Thiago Silva (Brazil) - Ángel Di María (Argentina), Andrés Iniesta (Spain) and Toni Kroos (Germany) - Cristiano Ronaldo (Portugal), Lionel Messi (Argentina), Arjen Robben (Netherlands).


      La aceasta formula as avea cateva precizari. Mi se pare putina deplasata prezenta lui Iniesta in aceasta echipa, spaniolul neavand realizari notabile in anul recent incheiat. Apoi fundasii brazilieni David Luiz si Thiago Silva nu mi se par nici ei sa fi stralucit, uruguayanul Godin avand un sezon senzational, mult peste ce am vazut la cei doi. In rest cam aceasta pare echipa cea mai buna pe anul 2014.
      In incheiere imi vine in minte o nedreptate care ma macina de mai mult timp cand se apropie aceasta gala. Ma gandesc la Maradona, Pele, Rivelino sau Kempes, jucatori absolut fabulosi care nu au putut castiga acest trofeu deoarece pana anul 1995 se acorda doar jucatorilor europeni, iar cand vad ca de exemplu in 1996, castigator a fost Belanov, chiar este frustrant. Un an 1986, in care Maradona a castigat de unul singur Campionatul Mondial din Mexic.  




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates