Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 12 iunie 2015

Cifre si statistici ale sezonului 2014-2015

      Navigand pe site-urile de sport, in special de fotbal, mi-au sarit in ochi cateva cifre si statistici interesante legate de sezonul trecut in cele mai importante campionate ale Europei. Am ales sa trec si eu in revista aceste cifre, prezentand cateva clasamente cu echipele care au reusit cele mai multe victorii, egaluri, infrangeri in sezonul trecut, cele mai bune sau mai slabe atacuri si aparari, alaturi de  multe alte cifre interesante. Campionatele la care voi face referire sunt Premier League, Bundesliga, Serie A, La Liga, Ligue 1, Eredivisie, Primera Liga (Portugalia) si Super Liga (Turcia).


Cele mai multe victorii:

      La aceasta categorie lider este PSV Eindhoven cu un procentaj de 85,29%. Echipa olandeza este urmata de Benfica cu 79,41%, iar pe 3 la egalitate sunt cele doua forte din Spania, Barcelona si Real Madrid cu un procent de 78,94%.

Cele mai multe rezultate de egalitate:

      Locul 1 este ocupat de Academica din Portugalia, formatie care a terminat la egalitate jumatate din partidele disputate in sezonul 2014-2015. Top 3 este completat de Empoli cu 47,36% si Sunderland 44,37% de rezultate nule.

Cele mai multe infrageri:

      Echipele care au simtit de cele mai multe ori gustul amar al infragerii sunt Dordrecht (Eredivisie) si Penafiel (Primera Liga) cu un procent de 64,70%. Pe locul secund vin 3 echipe la egalitate, Cordoba, Parma si QPR cu un procentaj de 63,15%. Podiumul este completat de Evian si Lens cu 60,52% infrangeri.

Cel mai bun atac:

       Echipa europeana cu cel mai bun atac este Real Madrid, spaniolii avand o medie de 3,11 goluri pe meci. Vicecampioana Spaniei este urmata de PSV cu 2,71 si Benfica Lisabona cu 2,53 de goluri inscrise pe meci.

Cel mai slab atac:

      Atacul cel mai neinspirat sa zicem, a fost cel al retrogradatei Cordoba care a marcat in La Liga doar 0,58 goluri pe meci. Pe locul doi vin doua echipe, Dordrecht si Victoria Setubal cu o medie de 0,71 de goluri, iar pe ultima treapta a podiumului se afla Burnley, Chievo si Hamburger, toate cu media de 0,74 de goluri pe meci.

Cea mai buna aparare:

      Lider la acest capitol este FC Porto care are o medie de doar 0,38 de goluri primite pe meci. Podiumul este completat de doua forte ale Europei, Bayern Munchen cu 0,53 si Barcelona cu 0,55 goluri primite pe meci.

Cea mai slaba aparare:

      La aceasta categorie o gasim din nou pe formatia olandeza Dortrecht, care este destul de prezenta in topuri, datorita cifrelor negative, conducand clasamentul cu 2,24 de goluri primite pe meci. Locurile 2 si 3 sunt ocupate de Kasimpasa si Penafiel cu 2,15, respectiv 2,03 goluri primite pe meci.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates