Subscribe:

Ads 468x60px

joi, 12 martie 2015

Cand Zeul fotbalului nu doarme

      Daca exista un Zeu al fotbalului, cu siguranta aseara nu a dormit, ci a fost prezent la Londra, in tribunele de pe Stamford Bridge.


      Aseara, Zeul fotbalului a fost de partea celor care au meritat, de partea celor care au jucat, nu a celor care au refuzat fotbalul, sau a celui care refuza fotbalul de o buna bucata de vreme incoace. Aseara, PSG a obtinut o calificare absolut meritata, chiar daca a jucat timp de 90 de minute cu un om in minus, Ibrahimovic fiind eliminat gratuit. De fapt daca ma gandesc bine, parizienii au jucat cu doi oameni mai putin, arbitrul partidei fiind aseara "imbracat in albastru". Paradoxal, cred ca a fost mai bine asa, daruirea, mobilizarea, efortul, fiind parca la alte cote in randul oaspetilor. Cu Zlatan in teren nu stiu daca era la fel, cu Zlatan este foarte posibil sa se fii pierdut calificarea. Nu avem de unde stii, cert este ca PSG a reusit sa lupte contra tuturor piedicilor si sa se califice mai departe.


       Daca sezonul trecut dupa dubla dintre aceleasi echipe spuneam aici ca Blanc a pierdut calificarea mai mult decat a castigat-o Mourinho, la fel spun si acum insa in sens invers. In opinia mea Mourinho a pierdut aceasta calificare, mai mult decat a castigat-o Blanc. De multe ori, personal, am criticat stilul ultradefensiv a lui Mourinho, aseara insa nu a fost nici defensiv, nici ofensiv, practic nu a fost nimic. In anumite momente ale jocului, Chelsea parca nu stia ce joaca, sau nu stia ce vrea sa joace. Dupa golul de 2-1 nu ma gandeam ca Chelsea mai poate pierde calificarea, minute bune dupa reusita lui Hazard controland partida, dar din senin s-a retras, insa fara sa se apere cum a facut-o cu alte ocazii. I-a dat sansa lui PSG sa revina in joc, iar fara sa se lase asteptati, acestia au dat lovitura de gratie prin capitanul Thiago Silva.


      Astfel, Zeul fotbalui a facut dreptate, nu a stat cu mainile in san, privind cum se califica mai departe o echipa urata, o echipa care in meciurile importante prefera sa joace orice, numai fotbal nu. Personal nu as mai fi vrut sa vad in tururile urmatoare loviturile lui Costa date adversarilor sau vaicarerile lui Oscar la orice atingere. La fel cum nu as mai fi vrut sa vad prin semifinale o Chelsea cu 7 sau 8 fundasi pe teren. Totodata, cred ca stilul lui Mourinho, cu care a avut succes o perioada, acum nu mai tine, cred ca ar trebui sa mai schimbe si el ceva, fiind vizibil faptul ca in ultimii ani, nu a mai inregistrat mari succese cu acest joc.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates