Subscribe:

Ads 468x60px

sâmbătă, 28 martie 2015

Totti, "Imparatul Romei"

      Astazi se implinesc 22 de ani de la debutul lui Francesco Totti in fotbalul mare. Acum 22 de ani Totti debuta pentru AS Roma.


      In ziua de 28 martie 1993, Roma juca in deplasare la Brescia si avea sa castige cu 2-0. Vujadin Boskov il introducea in teren la doar 16 ani si cateva luni pe tanarul Francesco Totti. O zi istorica, o zi in care a debutat pentru AS Roma unul dintre cei mai buni jucatori italieni si poate cel mai bun jucator care a evoluat vreodata in tricoul giallo-rosso. Din acel moment Totti si-a dedicat intreaga cariera echipei pe care a iubit-o si pe care o va iubi neconditionat toata viata.
      Totti a avut oferte importante de-a lungul carierei, chiar si de la cel mai important club al fotbalului mondial, Real Madrid. A preferat sa ramana in "Cetatea Eterna", chiar daca ar fi putut obtine poate, performante mai importante in tricoul altui club. A declarat in repetate randuri ca nu isi imagineaza viata fara AS Roma. A ramas in capitala Italiei si a strans 737 de partide in tricoul giallo-rosso, marcand 297 de goluri si reusind 186 de pase decisive. Este al doilea jucator in topul marcatorilor all-time din Serie A, avand 240 de reusite, cu 34 mai putin decat liderul Silvio Piola. Cu echipa de club a reusit sa castige un singur titlu de campion, poate prea putin pentru un jucator de asemenea valoare, doua Cupe ale Italiei si doua Supercupe.


      Francesco a fost un jucator important in acesti ani si pentru Squadra Azzura, strangand 58 de selectii si a marcand 9 goluri. A devenit in 2006 campion mondial cu nationala tarii sale, cu care a fost si vicecampion european in 2000. A castigat mai multe premii individuale, fiind numit printre altele, de 5 ori  jucatorul italian al anului.
      Peste toate aceste cifre, Totti ramane o legenda, un jucator cum tot mai rar se gasesc astazi in fotbalul mondial, indragostit efectiv de clubul la care evolueaza de 22 de ani, pentru care a dat totul, cariera sa confundandu-se practic cu istoria Romei din ultimii 20 de ani. Mai jos un videoclip cu momente de magie, marca Francesco Totti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates