Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 23 martie 2015

El Clasico vazut prin ochi de microbist


      Inca din timpul zilei de ieri, cand urma sa se dispute El Clasico, mi-am propus sa imi notez tot ce se intampla important in timpul partidei, pentru a crea un articol cu trairile din acele momente.


      Asa ca inainte cu vreo doua ore de inceperea partidei, sunt prezent pe net, caut prin presa internationala informatii legate de meci si astept sa apara primul XI al celor doua formatii. Retele de socializare imi sunt de mare ajutor si iata ca reusesc sa gasesc si formatiile cu vreo ora inaintea inceperii partidei. Cei doi antrenori apeleaza la urmatorii jucatori: 
      Barcelona: Bravo- Dani Alves, Pique, Mathieu, Alba- Rakitic, Mascherano, Iniesta- Messi, Suarez, Neymar. 
      Real Madrid: Casillas- Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo- Modric, Kroos, Isco- Bales, Benzema, Ronaldo.
Si incepe partida. In chiar primul minut, la un contact cu balonul, Ronaldo este fluierat copios de public. Cred ca acest lucru il va ambitiona. Primul moment important al partidei se petrece in minutul 12, cand dupa o centrare venita de la Benzema, Ronaldo trimite balonul in bara. Observ ca Barca desi are mingea, nu reuseste sa creeze pericol. Realul in schimb poate fi foarte periculoasa pe contraatac, mai ales pe partea stanga, unde Marcelo creaza superioritate cand madrilenii au mingea. Minutul 19 si Nou Camp erupe. Messi centreaza dintr-o lovitura libera lateral stanga, iar Mathieu trimite cu capul balonul in plasa, chiar de langa Ramos, poate cel mai bun om al madrilenilor la fazele fixe. Minutul 30 Neymar rateaza o ocazie rarisima, iar pe contraatac Ronaldo inscrie, scorul devenind astfel 1-1 in loc de 2-0. Dupa golul marcat Real controleaza partida, iar in minutul 39, Benzema centreaza de pe partea stanga, Cristiano deviaza pe spate, iar Bale impinge balonul in plasa. Scorul ramane insa 1-1, tusierul ridicand fanionul, Ronaldo se afla in ofsaid. Minutl 43 ROnaldo trimite violent catre poarta adversa, insa Bravo impinge balonul peste poarta. Din cornerul rezultat, Realul isi creaza o noua sansa, insa Bale trimite din opt, noua metri pe langa poarta. Barcelona pare de nerecunoscut, apararea avansata a Realului punnand mari probleme catalanilor pe faza de constructie. Marcelo pare neobosit, arand efectiv partea stanga pe toata durata primei reprize, care se incheie cu scorul de 1-1. Raportul marilor ocazii este favorabil Realului, care conduce cu 5-2.



Se reia partida. Prima ocazie a reprizei secunde apartine tot albilor, dar sutul lui Benzema din interiorul careului este respins de Bravo. Minutul 55, Suarez primeste o pasa lunga de la Dani Alves, scapa de marcajul lui Pepe si trimite pe coltul lung, nu foarte puternic, insa Casillas, prins pe picior gresit nu reuseste sa intervina. Barca-Real 2-1. Spiritele par tot mai incinse, iar impresia mea este ca pana la final se va lasa cu eliminari. Minutul 65, observ ca jocul devine tot mai fragmentat, multe intreruperi, faulturi, simulari. Minutul 67, Neymar isi insira cativa adversari, dar trage din 15 m peste poarta. Realul pare apasata de golul primit si nu mai reuseste sa isi creeze ocazii. Minutul 73 Messi scapa perpendicular pe poarta, dar sutul trimis de argentinian trece putin pe langa bara din dreapta lui Casillas. Dupa un minut Neymar rateaza si el o buna ocazie trimitand pe langa poarta din interiorul careului. De 20 de minute Barca controleaza jocul. Minutul 77, Messi rateaza inca o ocazie pentru Barcelona. Imi vine in minte o vorba celebra in fotbal, “ocaziile se razbuna”. Nu imi trece bine gandul prin cap si Benzema trimite periculos, mingea este deviata, iar Bravo scoate cu un ultim efort in corner. Intre timp s-au operat cateva schimbari in cele doua formatii, dar se joaca atat de alert incat nu reusesc sa imi notez. Minutul 84 Suarez isi intoarce un adversar in careu, dar trimite pe langa poarta. Iasa Neymar in aplauzele publicului si intra Rafinha. Noua ocazie Barcelona in minutul 86, un doi Alba-Messi, dar fundasul stanga nu reuseste sa-l invinga pe Casillas. Noua ocazie a lui Messi, dar acesta il tinteste pe Casillas. Se intra in prelungiri, 3 minute aratate de la margine. Fluier final, Barcelona castiga cu 2-1 in fata unui Real de nerecunoscut in repriza secunda, dupa ce in prima repriza madrilenii au evoluat incantator.




Victorie meritata a catalanilor, care se distanteaza la 4 puncte de rivala din Madrid si pare favorita in lupta pentru titlu. Totusi, parca am mai vazut acest film in urma cu cateva etape, atunci cand Realul avea la fel un avans de 4 puncte in fata catalanilor, insa in doar cateva runde situatia s-a rasturnat. Personal, cred ca pana la final se pot intampla multe, iar campionatul e departe de a fi jucat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates