Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 18 mai 2015

Pacea si linistea aduc titlul Barcelonei

      Barcelona a devenit ieri noua campioana a Spaniei, dupa victoria de pe Vicente Calderon cu 1-0, prin golul marcat de Messi. Rolurile fata de finalul sezonului trecut s-au schimbat, atunci cand Atletico sarbatorea castigarea titlului pe Nou Camp.


      Catalanii au devenit campioni dupa o prima parte de sezon zbuciumata in care au suferit 3 infrangeri si au inregistrat doua egaluri, toate acestea avand loc in primele 17 etape. Era deja prea mult, in conditiile in care cu doua sezoane in urma triumfau cu o linie de clasament in care aveau doar 2 infrangeri si 4 rezultate de egalitate. Personal nu ma gandeam ca Barcelona mai poate castiga titlul, jocul echipei nu stralucea deloc, Realul era pe val, iar partida din etapa 17 in deplasarea de la Sociedad, pierduta cu 1-0 parea sa adanceasca serios criza Barcelonei. Conflictul dintre Luis Enrique si Messi era tot mai adanc, argentinianul fiind rezerva la acea partida, pe banca luand parte alaturi de el un alt star al echipei, brazilianul Neymar. Enrique a riscat si s-a ars, a pierdut cu 1-0, echipa nu juca nimic, atmosfera in lot era apasatoare, deci era nevoie de o schimbare. Presa internationala a inceput sa speculeze, ca va pleca Enrique, ca va pleca Messi, insa aceste lucruri nu s-au intamplat. In cele din urma se pare ca cei doi au recurs la un compromis, niciunul neavand de castigat din acea situatie, Messi acceptand sa joace in flancul drept al atacului Barcelonei, pentru ai face loc uruguaya-ului Luis Suarez in centru. Multi sustin ca de aici a pornit si conflictul, argentinianul refuzand in prima parte a sezonului sa joace acolo, lucru deloc pe placul tehnicianului.


      A fost momentul de cotitura, deoarece exact de la meciul urmator am vazut un alt Messi, o alta Barcelona, argentinianul fiind alaturi de Neymar si Suarez absolut devastator in partida cu Atletico, castigata de catalani cu scorul de 3-1. De atunci atmosfera la echipa s-a imbunatatit vizibil, Luis Enrique a lasat la o parte experimentele, in tur avand incercari cu diferiti jucatori, iar rezultatele au inceput sa apara. De la celebra partida cu Sociedad, Barcelona a mai disputat 20 de partide, reusind sa castige 18 dintre ele, in celelalte doua inregistrand o remiza si o infrangere. O serie de exceptie care a cuprins si victoria de pe teren propriu cu Real Madrid, partida poate decisiva in economia campionatului. De mentionat si colaborarea excelenta din linia de atac dintre Neymar, Suarez si Messi cei trei avand marele merit pentru returul de exceptie facut de Barcelona, echipa reusind sa se califice si in finala UEFA Champions League. Trio-ul sud-american a fost de neoprit, reusind impreuna pe durata intregului sezon 115 goluri si 46 de assist-uri, cifre absolut impresionante.


      Acest titlu castigat de Barcelona dovedeste ca fara liniste in vestiar, fara intelegere, fara colaborare, fara compromisuri, nicio echipa din lume nu poate reusi. In acest an am vazut, cum o echipa s-a schimbat cu 180 de grade, iar acum moment poate reusi tripla, campionat, cupa, UCL.


2 comentarii:

  1. sper si incerc sa ma conving cu fel si fel de rationamente ca pierd finala la Berlin

    RăspundețiȘtergere
  2. Marius, cred ca intr-o finala orice e posibil.

    RăspundețiȘtergere

 
Blogger Templates