Subscribe:

Ads 468x60px

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Campionatele Europei, statistici....


      Acest week end ne propune o noua serie de meciuri interesante in campionatele importante ale Europei. Profit de acest lucru si vreau sa prezint cateva statistici luate de pe un site de specialitate.

      Cum era de asteptat pe primul loc intr-un clasament al celor mai bune echipe din campionatele importante, se afla Bayern Munchen, care a castigat deja titlul in Bundesliga inca din luna martie. Neinvinsa in acest sezon de Bundesliga, formatia bavareza a dominat clar campionatul, avand o linie de clasament de invidiat, din 28 de partide dispuatate, castigand 25 si remizand de 3 ori. Pe locul secund in acest clasament se afla Barcelona, care desi nu a avut un sezon de exceptie, rating-ul obtinut de  formatia catalana o plaseaza pe locul secund. Totusi Barcelona are inca sanse mari de a castiga titlul in La Liga, momentan fiind situata pe locul 2 la un punct de Atletico Madrid. Pe locul 3 in topul celor de la WhoScored se afla actualul lider din Premier League, Liverpool. Formatia din orasul Beatles-ilor a avut pana acum un sezon de exceptie si se lupta cu sanse reale pentru titlul de campioana in Premier League, dupa 24 de ani de seceta.

      Acelasi site ne prezinta si un top al jucatorilor alcatuit dupa rating-ul obtinut in acest sezon. Locul intai este ocupat absolut meritat de Luis Suarez, atacantul din Uruguay reusind in 27 de aparitii sa inscrie de 29 de ori si sa dea 11 assist-uri. Locul secund este ocupat de Lionel Messi, argentinianul fiind intr-o vizibila crestere de forma, reusind chiar un hattrick in derby-ul cu Real Madrid. Pe locul 3 vine francezul Frank Ribery, unul dintre artizanii parcursului excelent a formatiei bavareze.

      Sa va prezint conform WhoScored si cel mai bun XI al saptamanii precedente in Europa:
Consigli - Donati, Danilo, Matip, R Rodriguez - Calejjon, Jedinak, Allen, J Rodriguez - Tevez, Kiesling




2 comentarii:

 
Blogger Templates