Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 27 aprilie 2014

Inclestarea titanilor, Liverpol - Chelsea


      Astazi Liverpool primeste vizita lui Chelsea, aceasta partida fiind ultima sansa a londonezilor pentru a mai spera la titlu.


      Fara doar si poate in acest moment Liverpool este favorita la casigarea titlului de campiona in Premier League. Singura care o mai poate opri din acest drum e Chelsea, care isi joaca ultima sansa, orice rezultat in afara victoriei insemnand iesirea din lupta pentru primul loc. Deci singurul rezultat care mai conteaza pentru elevii lui Mourinho este victoria, ceea ce inseamna ca portughezul va trebui sa joace pe cartea atacului. Ne putem astepta insa si la un joc defensiv si iesiri pe contraatac prin care sa poata reusi sa surprinda apararea cormoranilor. Imi aduc aminte de prima repriza de la Paris disputata impotriva celor de la PSG si de a doua repriza din returul de pe Stamford Bridge in care Mourinho ne-a aratat ca la nevoie stie sa si atace, iar astazi al fel ca si atunci Chelsea nu mai are nimic de pierdut. Portughezul ne-a dovedit insa de atatea ori cat de imprevizibil este asa ca ne putem astepta la surprize din partea acestuia. Ceea ce stim sigur este ca tehnicianul londonezilor este un foarte bun motivator si stie pregati excelent partidele de o importanta majora, deci cu siguranta vom vedea o Chelsea luptand pana la epuizare pentru a obtine un rezultat pozitiv. Chelsea se mai confrunta si cu probleme de efectiv, 3 dintre titulari lipsind astazi, aici fiind vorba despre Cech si Terry accidentati si Ramires suspendat.

      Liverpool poate sa se aproprie si mai mult de titlu in cazul unei victorii, mentinand astfel distanta de City inainte cu doua etape de final. Nu ar fi rau nici un rezultat de egalitate, insa cormoranii vor fi obligatii apoi sa castige ultimile doua partide ramase pana la final, cu Crystal Palace in deplasare si cu Newcastle pe teren propriu. De urmarit cum va pregati Rodgers partida din punct de vedere tactic, Liverpool obisnuindu-ne deja cu o presiune pusa pe adversar inca din startul partidei, nu de putine ori reusind sa-si aproprie victoria inca din prima repriza. De aceasta data este insa riscant, avand in fata o echipa care este organizata perfect in defensiva si letala pe contraatac. Avantajul tehnicianului nord irlandez consta in faptul ca Chelsea are doar varianta victoriei, iar acest lucru il poate ajuta in pregatirea partidei. Personal cred ca in primele 10-15 minute cele doua echipe se vor studia, vor juca prudent. Cred ca Liverpool este favorita, indiferent cum vor aborda cormoranii partida, fiind in acest moment peste echipa adversa. Tridentul din linia ofensiva va fi probabil punctul forte al cormoranilor, care indiferent ca echipa lor va juca pe contraatac sau vor ataca pozitional, pot fi un real pericol pentru poarta adversa. Cred totusi ca Rodgers va fi ceva mai prudent decat de obicei, o infrangere astazi complicand serios lupta pentru titlu, in conditiile in care in acest moment City are un joc mai putin, iar daca Liverpool pierde astazi, iar apoi fiecare echipa isi castiga meciurile pana la final, atunci vom avea egalitate perfecta intre cele doua formatii dupa cele 38 de etape.

      Cheia partidei ar putea sta in lupta de la mijlocul terenului, Gerrard, Coutinho si Allen (Henderson este suspendat) avand in fata o linie puternica formata din Lampard, Mikel si Matic (titulari de la mijloc dati pe unele site-uri) si in forma atacantilor lui Liverpool la ora partidei, fiind stiut faptul ca cei 3 distrug orice aparare cand prind o zi buna. Se intalnesc echipele cu cel mai bun atac (96 de goluri Liverpool) si cea mai buna aparare (26 de goluri primite de Chelsea).
      Liverpool trece si printr-o forma extraordinara, avand in acest moment 9 victorii consecutive in campionat, fapt care a si adus-o in pozitia de lider, toate celelalte candidate impiedicandu-se destul de des in acest retur de campionat. Chelsea este prinsa si intre doua partide de Champions League, miercuri avand de disputat partida retur din semifinale contra celor de la Atletico, fapt care creeaza inca un dezavantaj pentru echipa lui Mourinho.
      Sa vedem si cateva statistici din Premier League ale unui site de specialitate:
Golgheteri: 1.Suarez 30g.  2.Sturridge 20g.  3.Yaya Toure 18g.
Pase decisive: 12 pase decisive Suarez, 10 pase decisive Gerrard, Lambert, Rooney.
Suturi pe meci: 1.Suarez 5,5  2.Aguero 3,8  3.Sturridge, Rooney, Remy 3.5
Cei mai buni jucatori ai sezonului dupa rating: 1.Suarez 8,55  2.Gerrard 7,72  3.Hazard 7,68




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates