Subscribe:

Ads 468x60px

sâmbătă, 1 martie 2014

Derby-urile week-end-ului in Europa

      Acest week-end ne propune o serie de derby-uri in campionatele europene. Capul de afis pare a fi Atletico Madrid-Real Madrid, dar nu putem uita nici de un Milan - Juve, chiar daca distanta in clasament intre cele doua formatii e imensa. Dar sa aruncam o privire peste toate campionatele importante.


Anglia. Derby-ul rundei ar fi trebuit sa fie cel dintre Manchester City si Manchester United, insa partida dintre cele doua formatii a fost reprogramata pentru data de 25 martie. In lipsa acestui derby, cele mai interesante partide par a fi Southampton - Liverpool sau Everton - West Ham United.

Franta. Ligue 1 propune cateva partide foarte interesante,capul de afis fiind intalnirea de pe Parc des Prince dintre formatia gazda PSG si marea rivala Olympique Marseille. Chiar daca la acest moment parizienii conduc clar ostilitatile in campionatul Frantei,un derby ramane un derby, iar Marseille se lupta pentru un ultim loc de Champions League. Intr-o alta partida AS Monaco se deplaseaza la ocupanta locului 4 St. Etienne, verzii sperand si ei la un loc de Champions League, in timp ce monegascii au neaprata nevoie de victorie pentru a ramane in plasa liderului, diferenta de parizienii fiind in acest moment de 5 puncte.

Germania. Daca tinem cont de numele si traditia echipelor, Bayern Munchen - Schalke 04 poate fi considerat un derby, dar la cum joaca Bayern in acest sezon, aceatsa partida ar putea fi doar un galop de sanatate pentru bavarezi. O partida totusi de urmarit. Alta partida interesanta am putea vedea la Bremen, unde gazdele primesc vizita celor de la Hamburg. Altadata un derby pentru cupele europene, intalnirea dintre cele doua formatii este un derby al suferintei. Werder ocupa locul 14 in Bundesliga, in timp ce Hamburg se afla pe 16, loc retrogradabil, difernta dintre ele fiind de 3 puncte.

Italia. In Serie A avem parte de o etapa plina de meciuri interesante. Cea mai importanta este intalnirea dintre Milan si Juventus, indiferent de locul in clasament, confruntarea dintre cele doua formatii fiind intotdeauna plina de suspans, rezultatul fiind imprevizibil. AC Milan este pe o panta ascendenta de la venirea lui Clarence Seedorf pe banca, iar mobilizarea si motivatia intr-un astfel de derby ar putea fi decisiva, chiar daca Juventus pleaca cu prima sansa. AS Roma - Inter este o alta partida de urmarit, mai ales ca romanii au oferit partida spectaculoase in acest sezon, iar partida cu Inter pare sa faca parte din acelasi scenariu. Romanii trebuie sa fie totusi atenti, o victorie in aceasta sera fiind foarte importanta in economia campionatului. Daca Juventus pierde la Milano, AS Roma s-ar apropia la 6 puncte de lider, avand cu un meci mai putin disputat. Fiorentina - Lazio este o lupta importanta pentru un loc in Europa. Daca pierd aceasta partida, lazialii se pot considera eliminati din lupta pentru un loc european.

Spania. Poate cea mai asteptata partida a acestui week-end este Atletico Madrid - Real Madrid. Oaspetii sunt lideri in Primera, vin dupa o partida fabuloasa in Champions League, 6-1 in deplasare cu Schalke si au in acest moment o forma de invidiat. Distanta dintre cele doua formatii este de doar 3 puncte, iar o victorie a lui Atletico ar aduce-o la egalitate de puncte cu marea rivala. In schimb, daca Realul pleaca invingatoare de Vincente Calderon, Atletico isi poate lua adio de la lupta pentru titlu.

2 comentarii:

  1. Derby-uri dezechlibrate in Bundesliga, Serie A, Ligue1 si Primera. Bayern a demolat pe Schalke(5-1), Atletico Madrid va capitula in fata Realului, Milan nu poate emite pretentii in meciul cu campioana iar PSG defileaza in Franta.

    RăspundețiȘtergere

 
Blogger Templates