Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 23 martie 2014

Poate castiga Liverpool Premier League ???


      Multi isi pun aceasta intrebare dupa parcursul din acest sezon a lui Liverpool, dar mai ales dupa victoriile clare obtinute in ultimele etape.


      Liverpool a ajuns la a 6-a victorie consecutiva in Premier League si are 11 partide fara sa cunoasca infrangerea, ultima echipa care a reusit sa castige in fata cormoranilor este chiar liderul Chelsea. In ultima etapa Liverpool a trecut clar in deplasare de Cardiff City cu scorul de 6-3 si se afla la 4 puncte distanta de primul loc, dar cu o partida mai putin. Forta ofensiva a lui Liverpool este argumentul pe care ma bazez cand spun ca Liverpool poate castiga titlul in Premier League. Este adevarat, la fel de bine elevii lui Rodgers pot termina si pe locul 3, dar cu siguranta se vor bate cu sanse reale pana la final. Multi spun ca Liverpool nu are forta de a castiga Premier League in acest sezon. Cand castigi clar pe Old Trafford, cand umilesti pe Arsenal, treci la pas de Tottenham chiar pe terenul acesteia si castigi la scor partidele cu asa zisele echipe "mici", cred ca ai forta sa castigi Premier League.

      Probabil ca multi nu ii dau multe sanse lui Liverpool pentru ca microbistii nu sunt obisnuiti in ultimul timp sa o vada luptandu-se la titlu, doar de doua ori in ultimii 20 de ani (2001-2002 si 2008-2009) fiind implicata serios in aceasta cursa, iar ultima izbanda in Premier League dateaza din 1989-1990. Contracandidatele din acest final de sezon sunt Chelsea si Man City, doua formatii puternice cu loturi peste ce are Liverpool la ora actuala, numeric si valoric, dar mai ales la nivelul bancii de rezerve, lucru foarte important intr-o lupta asa de lunga. Liverpool se bazeaza mult pe cuplul Suarez-Sturridge, acesta devenind de curand profilic cuplu de atac din istoria lui Liverpool intr-un sezon. Sustinuti de Coutinho, Sterling sau Gerrard, acestia pot depasii orice aparare ar avea in fata. Suarez a ajuns dupa hattrick-ul din ultima etapa la cota 28, reusind aceste goluri in 25 de partide si avand 11 pase decisive, lider in Premier League la ambele capitole. In clasamentul golgheterilor, uruguayanul este urmat de colegul sau din ofensiva, Daniel Sturridge cu 19 reusite, fapt care spune totul despre ofensiva cormoranilor.

      Cel mai mare merit in ascensiunea lui Liverpool sunt de parere ca il are antrenorul Brendan Rondgers, care incepe sa-si arate calitatile in acest al doilea sezon la Liverpool. Desi dupa primul sezon multa lume avea indoieli in privinta acestuia, se vede ca Rodgers avea nevoie doar de timp pentru a reusi sa formeze o echipa competitiva, iar acum se vad la Liverpool rezultatele increderii acordate tehnicianului
      Ca va fi Chelsea, Liverpool sau City nu putem stii, dar cu siguranta o sa avem o lupta spectaculoasa si plina de surprize, iar la final speram ca echipa mai buna sa triumfe.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates