Subscribe:

Ads 468x60px

sâmbătă, 22 martie 2014

Tabloul sferturilor UCL


      Vineri s-au tras la sorti partidele din sferturile de finala ale celei mai puternice competitii intercluburi de pe glob. Putem spune fara sa gresim ca avem parte de patru finale.


      Cu exceptia lui PSG, toate celelalte 7 formatii au jucat in istoria lor finale de Champions League. Dar totusi si PSG are in palmares un trofeu european, asa ca toate echipele prezente in sferturi sunt castigatoare de trofee europene. Nu tin minte in ultimii ani sa mai fi avut asemenea inclestari in sferturile competitiei, intotdeauna gasindu-se cate un "intrus". Fie a fost Malaga, fie Sahtior, fie Galata, TSKA Moscova sau chiar Apoel Nicosia a surprins odata prin accederea pana in aceasta faza a competitiei. Insa acum putem spune ca avem un tablou perfect, 3 echipe din Spania (locurile 1,2,3 din campionatul intern), 2 din Germania (primele doua clasate), liderul din Franta si doua reprezentate ale Angliei (actualul lider, Chelsea si MU, care chiar daca nu trece printr-o forma extraordinara, totusi este un gigant in istoria acestei competitii). Barcelona - Atletico, Manchester United - Bayern Munchen, Real Madrid - Dortmund, PSG - Chelsea sunt partide care oricand ar putea avea loc in ultima faza a competitiei.

      Cred ca oricare din cele 8 formatii ar putea triumfa la finalul competitiei, insa cu cele mai mari sanse sunt vazute de catre specialisti Bayern Munchen si Real Madrid. Chiar si in partidele din sferturi sunt vazute ca mari favorite, adversarele lor Manchester United si Borussia Dormund traversand o forma mult mai slaba decat in sezonul trecut. Cea mai echilibrata intalnire dupa parerea mea este cea dintre PSG si Chelsea, parizienii fiind o forta in atac, de cealalta parte Chelsea avand pe banca un maestru in organizarea defensiva si in arta contraatacului. Barcelona porneste si ea cu prima sansa in dubla cu Atletico, insa in acest sezon formatia lui Simeone a devedit ca se poate bate cu orice forta a Europei. Daca tinem cont ca Barcelona nu mai trece prin cea mai buna forma, putem spune ca totul este posibil in aceasta confruntare spaniola.

      Sa vedem cateva statistici ale acestui sezon:
Posesie: 1.Bayern Munchen 69,2%  2.Barcelona 67,2%  3.PSG 63,8%
Suturi pe meci: 1.Juventus 20,2  2.Bayern Munchen 20,1  3.FC Porto 18
Marcatori: 1.Ronaldo 13  2.Ibrahimovici 10  3.Messi 8  
Pase decisive: 1.Di Maria, Benzema cate 5  2.Nasri, W d Wiel si Rooney cate 4




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates