Subscribe:

Ads 468x60px

duminică, 9 martie 2014

Internazionale Milano, 106 ani de existenta

      Astazi se implinesc 106 ani de cand a luat fiinta unul dintre cele mai de succes echipe de fotbal din Italia si din Europa, Internazionale Milano.

 

      Internazionale Milano a luat fiinta pe 9 martie 1908, fiind singurul club italian care nu a retrogradat niciodata, evoluand in toate editiile competitiei interne, Serie A. Culorile clubului sunt albastru-negru, iar partidele de pe teren propriu le disputa pe Giuseppe Meazza. Primul titlu de campioana l-a castigat in sezonul 1909-1910, iar prima Cupa a Italiei in 1938-1939. Una dintre cele mai de succes perioade din istoria clubului s-a petrecut in anii 60, cand Internazionale a reusit sa castige doua trofee a celei mai importante competitii europene intercluburi, Cupa Campionilor Europeni.

       Avand pe banca un mare strateg, pe argentinianul Helenio Herrera, inventatorul postului de "libero" si inventatorul "catenaccio", Inter Milano a triumfat doua sezoane consecutive, in 1963-1964 si 1964-1965, invingand in finala pe Real Madrid scor 3-1 si Benfica Lisabona 1-0. La acea vreme din lotul Interului faceau parte si multi jucatori de clasa, Mazzola, Suarez, Jair, Fachetti, Burnich, Corso fiind doar cateva din exemple. In perioada imediat urmatoare formatia milaneza a mai jucat doua finale, ambele pierdute, in sezoanele 66-67 si 71-72.

      O alta perioada importanta este cea a anilor 90, cand Inter a reusit sa castige de 3 ori Cupa UEFA (90-91, 93-94, 97-98). A fost o perioada in care patronul clubului a investit sume exorbitante, dorinta acestuia fiind de a castiga Serie A si Champions league, insa aceste succese aveau sa vina ceva mai tarziu. In aceasta perioada au fost adusi jucatori ca Berkamp, Zamorano, Ronaldo, Vieri, R. Baggio, Paul Ince, Djorkaeff, Recoba, Zanetti, dar rezultatele dorite de Moratti au intarziat sa apara.

      Pana la urma pentru Inter Milano urmeaza o perioada excelenta castigand 5 titluri consecutive in Serie A, intre sezoanele 2005-2006 si 2009-2010. In acest timp avea sa castige si un trofeu UEFA Champions League, sezonul 2009-2010, cand pe banca lui Inter s-a aflat un alt maestru al organizarii defensive portughezul Jose Mourinho, iar in lotul de jucatori se aflau Sneijder, Milito, Eto'o, Zanetti, Chivu, Cambiasso, Maicon, Motta. In finala acelei editii, Inter Milano a trecut in finala de Bayern Munchen cu scorul de 2-0 prin dubla reusita de Diego Milito.

      Din acel sezon, Internazionale a intrat intr-un con de umbra, la ora actuala trecand printr-o perioada de reconstructie. La nivel de conducere a avut loc o schimbare majora, Massimo Moratti cedand clubul indonezianului Erick Thohir, care a preluat 70% din actiunile clubui.












0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates