Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 17 martie 2014

Giovanni Trapattoni a implinit 75 de ani


      Giovanni Trapattoni este considerat cel mai bun antrenor de club din istoria campionatului italian si unul dintre cei  mai de scucces din istoria fotbalului mondial.

 

      Ca si jucator a evoluat aproape intreaga cariera la AC Milan, formatie pentru care a jucat in 274 de partide si a marcat 3 goluri, evoluand pe postul de fundas sau mijlocas defensiv. In nationala Italiei a strans 17 selectii si a inscris un gol.
      Il Trap avea sa devina insa celebru din postura de antrenor. A debutat ca antrenor la juniorii Milanului in 1972, iar in 1974 trece la echipa mare. In 1976 ajunge pe banca lui Juventus, cu “Batrana Doamna” reusind sa obtina cele mai mari succese ale carierei, totul culminand cu castigarea CCE in 1985. Patru antrenori in istorie au castigat titlul in patru tari diferite, printre acestia numarandu-se si Giovanni Trapattoni. Antrenorul tehnician a mai reusit sa castige toate cele trei trofee europene, CCE, Cupa Cupelor si Cupa UEFA. 
      
      In afara de Milan si Juventus, Il Trap a mai antrenat in cariera pe Inter Milano, Bayern Munchen, Cagliari, Fiorentina, Benfica, VfB Stuttgart si Red Club Salzburg. La nivel de echipa nationala a stat pe banca Italiei si a Irlandei.
Sa vedem si trofeele castigate de Trapattoni cu echipele pe care le-a antrenat:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogger Templates